De diensten van de provincie hielden woensdagavond voor zo'n 25 belangstellenden in hotel Karmel een infoavond over het kleinstedelijk gebied in Herentals.

Binnen dat kleinstedelijk gebied moet de bewoning intenser worden met inbreiding woningbouw, bouw appartementen. Buiten dat kleinstedelijk gebied moet de open ruimte zoveel mogelijk bewaard blijven.

Voor de meeste Herentalsenaren een ver-van-mijn-bed-discussie en ze stuurden hun kat. Heel wat Herentalsenaren die we contacteerden wisten van niks over wanneer de de info-avond zou plaatsvinden. Gelukkig kunnen ze nog één en ander opzoeken en op de plannen reageren.

Milieueffectenrapport MER

Aan de hand van de plannen en op basis van de resultaten van zes gebieden die onderzocht worden, zal er een milieueffectenrapport (MER) opgemaakt worden.

Zones die verder onderzocht worden zijn de omgeving van de Olympiadelaan (uitbouw ziekenhuis met parking), de zone Laagland (bijkomende KMO's), Klein Gent, Hannekenshoek (heroriëntatie), Vennen en de Aarschotseweg (bijkomende KMO-zone).

Meer info vind je op de site van de stad of beter nog op die van www.provincieantwerpen.be. Daar vind je gans de studie.

Foto: de plannen voorzien o.a. in de heroriëntatie van de bedrijvigheid op Hannekenshoek.