Vrijdag waren de werken op de Poederleeseweg in Herentals nog niet klaar. Lokaal verkeer is al wel toegelaten.  De aannemer moet de verkeersborden en de bermen nog afwerken.  Op woensdag 26 mei worden de verkeerslichten aan de Olympiadelaan-De Repertoire geactiveerd.

Laatste fase van 3 weken in Poederlee centrum, tot 10/6

Laurens Hermans van Wegen en Verkeer : 'Overmorgen maandag 19 mei start de laatste fase van deze heraanleg. Vanaf dan bevindt de werf zich in het centrum van Poederlee (Lille). In de laatste fase wordt in Poederlee nog zo’n 350 meter van de Poederleeseweg heraangelegd. De wegfundering en de asfaltverharding worden volledig vernieuwd. Zoals AWV eerder aankondigde, zullen die werken 3 weken duren, tot 10 juni.  Aquafin is genoodzaakt om bijkomende werken uit te voeren aan de inspectieputten van de riolering.'

Grote omleiding

Tijdens de werken in Poederlee is het kruispunt van de Poederleeseweg en de Lichtaartsesteenweg onderbroken. Het verkeer volgt een grote omleiding:

  • Het verkeer richting Herentals rijdt via de E34, afrit Turnhout (24) en volgt vanuit Kasterlee de bestaande bewegwijzering.
  • Het verkeer richting Lille/Malle/E34 wordt vanaf de ovonde in Herentals omgeleid via Lichtaart, Kasterlee, Turnhout en de E34 (afrit 21).
  • Fietsers en voetgangers hebben altijd een doorgang bij de werf.