De Pokémonrage is over zijn hoogtepunt heen. De scholen zijn begonnen en er worden steeds minder pokémonjagers in de straten en rond gebouwen gespot. Nochtans is het heerlijke nazomerweer, ideaal om Pokémon Go te spelen.

Tijd om in te grijpen denken een aantal politici. Zo besliste de Antwerpse gemeenteraad dat in Lillo 's avonds en 's nachts tussen 22 en 7u niet meer op Pokémons mag gejaagd worden. Een verbod tijdens de vakantie zat er blijkbaar niet in en de politici durfden niet. Nu wijzen ze plots met het vingertje naar de pokémonjagers.

Geen Vlaams verbod

Vlaams parlementslid Jan Bertels (Sp.a) uit Herentals wil Pokémon Go nog verder de doodsteek geven. Hij stelde voor dat Pokémonstops 200 m van beschermde en toeristische gebouwen moeten ingesteld worden. Een Vlaams verbod als het ware!Natuurlijk werd zijn idee naar de prullenmand verwezen.

De gemeenten zijn immers slim en clever genoeg om de pokémonrage zelf in goede banen te leiden. Kijk maar naar Herenthout (kerkhofverbod) en Vorselaar (kapel Heiken). Daar werd de Pokémonstop op eenvoudig verzoek verwijderd.

De studenten laten het niet aan hun hart komen, zij vervangen Pokemon Go door hun studieboeken.