In de week van 1 tot en met 7 december zal de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout extra controles uitvoeren op het oneigenlijk gebruik of misbruik van parkeerplaatsen voor personen met een beperking. Deze parkeerplaatsen worden regelmatig ingenomen door mensen die geen (geldige) kaart hebben of een kaart gebruiken waar ze geen recht op hebben.

Uiteraard treffen ze zo personen met een beperking. Met deze actie wil de politiezone een krachtig signaal geven dat onrechtmatig parkeren op een plaats voor personen met een beperking echt niet door de beugel kan.

Meest voorkomende misbruiken

Van 1 januari tot en met 31 oktober 2014 stelde de politiezone 49 inbreuken vast voor parkeren op een plaats voor mensen met een beperking. De meest voorkomende misbruiken zijn:

-          zonder kaart parkeren op een plaats voor personen met een beperking

-          de houder van de kaart is niet aanwezig

-          de kaart van een overleden persoon gebruiken

Deze overtredingen kosten je al snel 110 euro.

Hele provincie

Deze actie kadert in het zonaal veiligheidsplan van de zone en past ook perfect in de campagne die Cathy Berx, Gouverneur van de provincie Antwerpen, wil ophangen aan de ‘Internationale Dag van Personen met een handicap’ op 3 december. Zij doet een oproep aan alle politiezones in de provincie Antwerpen om in de week van 1 december verscherpte controles uit te voeren. Hiernaast wil zij ongeldige parkeerkaarten van inmiddels overleden personen met een beperking maximaal uit de omloop halen.