Het aantal gauwdiefstallen is vorig jaar in politiezone Neteland met zo'n 30 % gedaald. De meeste feiten worden gepleegd op zaterdag en in het centrum van Herentals.   Concreet werden vorig jaar 73 aangiftes genoteerd. In 2013 waren het er nog 105.

Politie Neteland was vrijdag met een standje en enkele ingehuurde acteurs opvallend aanwezig op de jaarlijkse feestmarkt. 'Linke Leo', een man in een opvallend rood pak gaf de marktbezoekers op een humoristische manier tips hoe ze kunnen vermijden dat ze het slachtoffer worden van zakkenrollers (foto).

'We doen deze actie al een paar jaar',  onderstreept korpschef Luc Smeyers. 'Tot 2 jaar geleden was vrijdag, de wekelijkse marktdag in Herentals, met voorsprong de dag waarop zakkenrollers het vaakst toesloegen. De politie plaatste daar patrouilles in uniform en in burger tegenover.

Het aantal feiten daalde met 1/3 en sinds 2013 heeft zaterdag de leiding overgenomen als meest gevoelige dag voor gauwdiefstallen'. (PN) Foto Helga Stroopers / NNieuws.