Politie Geel-Meerhout houdt het na twee festivaldagen bij totaal 58.000 reggaefans. Over het algemeen is de 36e editie van Reggae Geel vlot en gemoedelijk verlopen.

Festivalterrein

Vorig jaar werd het terrein verruimd en heringedeeld. Omdat dit zowel door festivalgangers, organisatoren als veiligheidsdiensten positief werd ervaren, werd deze opstelling behouden en hier en daar verder verfijnd.

Vlot verkeer

Het verkeer van en naar het festival verliep vlot dankzij de inzet van verkeersploegen van de politie en parkeerwachters van de organisatie. Op piekmomenten moesten de bezoekers even aanschuiven bij het oprijden of verlaten van de parkings. Slechts enkele hinderlijk geparkeerde voertuigen werden getakeld.

Gevreesde diefstallenplaag bleef uit

De gevreesde diefstallenplaag bleef uit. Toch werden er twee personen aangehouden op verdenking van diefstallen uit tenten. Zowel in de omgeving van het festival als op het terrein zelf werden extra ploegen in burger ingezet.

8 drugsdealers gevat

Politieagenten betrapten 8 drugsdealers. Meestal ging het om cannabis. Eén hiervan werd aangehouden door het parket en wordt kortelings voorgeleid voor de onderzoeksrechter die over zijn verdere aanhouding beslist.

Andere vaststellingen

Eén persoon werd aangehouden voor slagen en verwondingen. Zes personen werden bestuurlijk aangehouden. Zij waren dronken en/of agressief.

Gevonden voorwerpen

Bij de organisatoren van Reggae Geel werden traditioneel veel gevonden voorwerpen binnengebracht, waaronder rugzakken, sleutels, portefeuilles en smartphones. Heel wat voorwerpen konden al terug bezorgd worden aan de eigenaars. Wie iets verloren is, kan best de gevonden voorwerpen op de www.pzglm.be checken. Alle gevonden voorwerpen komen hier met foto op. Herken je iets? Maak dan telefonisch een afspraak op 014 56 47 00 om het af te halen.