U bent hier

Politieagent gedood bij schietpartij op Champs-Elysées, terreurgroep IS eist aanslag op

Internationaal
21.04.2017 - 01.24u
Door: Herman Gezelle

Bij een schietpartij op de Champs-Elysées in Parijs is een politieman doodgeschoten. Twee andere agenten raakten zwaargewond. De terreurgroep IS heeft de aanslag opgeëist via zijn eigen persbureau. De politie heeft de dader doodgeschoten. Het is nog niet duidelijk of de dader alleen handelde.

In de opeising van terreurgroep IS is te lezen dat de aanslag werd gepleegd door een zekere Abu Yousef al-Belgiki. Dat laatste zou kunnen wijzen op een link met ons land, maar volgens Belgische veiligheidsbronnen was de dader geen Belg. Ook de Franse media France3 en BFMTV spreken over een Franse dader.

De politiemensen die werden aangevallen, bewaakten de buurt rond het metrostation Franklin Roosevelt. De politie heeft via Twitter iedereen aangeraden de omgeving te vermijden. De buurt is geëvacueerd en afgezet, en er is een grote politiemacht aanwezig. Drie metrostations zijn afgesloten.

Volgens de politie gaat het om een daad van terrorisme. Het onderzoek naar de feiten is ook in handen gelegd van de terreurcel van de Franse politie. Er is een huiszoeking gebeurd in het huis van de dader. Ook zijn voertuig werd doorzocht. Hij zou bekendstaan bij de veiligheidsdiensten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gezegd dat de agenten vanuit een voorbijrijdend voertuig beschoten werden terwijl hun voertuig stilstond. Een ooggetuige zegt dan weer dat een man uit een auto stapte en met een kalasjnikov begon te schieten, volgens het persbureau Reuters. (vrt) (foto twitter AH.)

imageMeer nieuws

NEOS : Mia Doornaert te gast @ Oud-Gasthuis

NEOS : Mia Doornaert te gast @ Oud-Gasthuis
Herentals 22.09.2017 - 23.41u

Jan Moons lijsttrekker N-VA Heist-op-den-Berg 2018

Jan Moons lijsttrekker N-VA Heist-op-den-Berg 2018
Heist op den Berg 22.09.2017 - 18.28u

Workshop Creatieve druktechnieken

Herentals | Neteland 22.09.2017 - 16.39u

Vlaanderen boven op Spellenfestival

Vlaanderen boven op Spellenfestival
Neteland | Vlaanderen 22.09.2017 - 16.35u

Open Bedrijvendag 1 oktober

Open Bedrijvendag 1 oktober
Geel | Kempen regio | Neteland 22.09.2017 - 14.22u

Netwerk Worldline zondagnacht even plat

Netwerk Worldline zondagnacht even plat
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.09.2017 - 09.54u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto