Metaaldiefstallen zijn geen nieuwe trend. Maar de dieven hebben het nu ook gemunt op begraafplaatsen. Hier zijn ze vooral op zoek naar koper. Daarom verhoogt de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout in de donkere maanden haar toezicht op de kerkhoven.

Enkele tips

-          Neem foto’s van waardevolle voorwerpen op en rond de graven. Dat vergemakkelijkt de identificatie van de gestolen voorwerpen.

-          Markeer waardevolle voorwerpen. Je maakt best gebruik van een eenvormig merkteken. Er bestaan verschillende markeringstechnieken op de markt: stickers, UV-stift, een kraspen, synthetisch DNA, … Speciale merksets vind je bij de gespecialiseerde slotenhandelaar. Weet je niet welke methode je moet kiezen, contacteer dan onze inbraakpreventieadviseur. Hij legt je de verschillende methoden uit en helpt je bij je keuze. (Jos Delarbre, 014 56 47 33, jos.delarbre@pzglm.be)  

-          Contacteer de politie als je iets verdachts ziet. Dit kan op het noodnummer 101 of voor Geel, Laakdal en Meerhout rechtreeks op 014 56 47 00.

-          Geef elke diefstal aan bij de politie.