Een duidelijk tevreden korpschef Luc Smeyers kondigde vrijdagavond in Karmel Herentals tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor 2013 enkele nieuwe beleidsmaatregelen aan.

Korpschef Luc Smeyers : 'Het nieuw instroombeleid werd in sneltreinvaart samen met de nieuwe procureur des Konings Dominique Reyniers uitgetekend.  Dat betekent dat de werkdruk van politie én parket gaat verminderen.   Minder papierwerk dus.  De burger zoekt immers eerst en vooral een oplossing voor zijn probleem.

Slimme camera's met nummerplaatherkenning en trajectcontrole moeten zorgen dat criminelen buiten politiezone Neteland blijven.'

Forse daling woninginbraken, sterke stijging fietsdiefstallen in 2012
Het aantal woninginbraken in Neteland daalde in 2012 met 24%.  In bedrijven daalde het aantal inbraken met 6%.  Er werden 21%  méér fietsdiefstallen gepleegd.

De politiezone telt nu 66.733 inwoners, op 10 jaar tijd een stijging met meer dan 6%, in Olen en Herentals met meer dan 10%.

Nieuwe politieraad
Woensdag 30 januari wordt de nieuwe politieraad geïnstalleerd met heel wat nieuwe gezichten. 

Afscheidnemende raadsleden o.a. Guy Paulis (LDD) en Daniël Marcipont (VB) kregen vrijdag een attentie van de korpschef.  Burgemeester Jan Peeters (Herentals) blijft voorzitter van de politieraad tijdens de nieuwe legislatuur.