De medewerkers van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout schenken een bedrag van 1885 euro aan kankeronderzoek. Zij doen dit via de actie Tournée Minérale, een actie die oproept om het in de maand februari zonder alcohol te doen. De medewerkers van de politiezone slaan hierbij twee vliegen in één klap.

Zij worden immers om de haverklap geconfronteerd met situaties waarin alchohol soms een belangrijke rol speelt: intrafamiliaal geweld, vechtpartijen, lawaaioverlast, ...

Alcohol is ook nog altijd in twaalf procent van de verkeersongevallen aan de orde. Minder alcohol betekent niet alleen meer gezondheid, maar ook meer veiligheid.

Bovendien ligt kanker nauw aan het hart van de medewerkers van de politiezone. Zo deden zij enkele jaren geleden ook mee aan 'De 1000 km van Kom op Tegen Kanker'.
Voortdurend organiseren zij kleine acties om geld in te zamelen voor allerhande goede doelen.

1.885 euro gaat nu via Tournée Minérale naar de Stichting tegen Kanker. Zij gebruikt dit geld voor onderzoek, voor preventie en voor sociale maatregelen. Op deze manier komen er meer geneeskansen, betere gezondheidspromotie en een betere patiëntenbegeleiding. (https://www.tourneeminerale.be/nl/steun-kankeronderzoek)