Geel gaat verhuurders die hun woning ter beschikking stellen via het Sociaal Verhuurkantoor aanmoedigen met een premie. Dat werd beslist door de gemeenteraad. Afhankelijk van het type woning wordt een premie uitgekeerd tussen 1 200 en 2 000 euro.
Uit de wachtlijsten blijkt dat de Geelse huurmarkt een tekort kent aan betaalbare woningen. Vooral voor woningen voor alleenstaanden is er een nijpend tekort. Daarom wil het lokaal bestuur verhuurders aanmoedigen hun woning of appartement ter beschikking te stellen van het Sociaal Verhuurkantoor.

Elke verhuurder die zijn woning voor de eerste keer aan het SVK verhuurt voor een periode van negen jaar kan aanspraak maken op een premie. Bij een hernieuwing van het huurcontract voor eenzelfde periode kan voor dezelfde woning een tweede premie bekomen worden. De toegekende premie is afhankelijk van het type woning. Voor een studio of appartement met één slaapkamer bedraagt de premie 1 200 euro, voor een woning met drie of meer slaapkamers kan je 2 000 euro ontvangen.

Op 18 maart organiseert het lokaal bestuur een infoavond over rechten en plichten van verhuurders. Geïnteresseerden krijgen er alle informatie over kwaliteitsnormen, contractvoorwaarden, verhuren via het Sociaal Verhuurkantoor en ook over de mogelijkheid tot het bekomen van een premie. De infoavond vindt plaats vanaf 19.30 in zaal 01.14 van het stadhuis. Deelnemen kan gratis.