Naar goede traditie vindt van 16 tot 23 mei de Week van de Opvoeding plaats. Op tal van plaatsen worden er dan elk jaar initiatieven genomen om ouders en kinderen bekend te maken met het aanbod aan opvoedingsondersteuning. Zo ook in Herenthout.

Dit jaar luidt het thema 'Opvoeden in je buurt'. Hiermee wil men benadrukken dat opvoeden niet enkel een verantwoordelijkheid is van de ouders, maar van heel onze samenleving. Dat spreekt voor zich: een kind opvoeden doe je immers niet tussen vier muren. Opvoeden betekent net dat we kinderen en jongeren begeleiden om hun plek te vinden in onze maatschappij. Dat we hen kansen bieden om verschillende mensen te ontmoeten, plekken te ontdekken en talenten te ontplooien. Opvoeden in je buurt betekent dat je als ouder je kind niet alleen hoeft groot te brengen. Je doet het samen met de hele buurt. Soms doet het deugd om te praten over opvoeden met buren, familie, vrienden of andere ouders. Daarnaast kom je als ouder ook op plaatsen zoals de kinderopvang, de school, de sportclub, de bib, de jeugdbeweging ... waar over opvoeden gesproken kan worden.

Pretroulette en vrij podium

Loket Kids & co vindt het bijgevolg een uitgelezen kans om een namiddag te organiseren waar de vrijetijdsinitiatieven die een aanbod hebben naar kinderen toe, zich op een leuke manier kenbaar kunnen maken, waar kinderen zich onbezonnen kunnen amuseren en tegelijk kennis kunnen maken met de vrijetijdsmogelijkheden in Herenthout en waar ouders gezellig samen kunnen komen en babbelen over hun kind, de opvoeding of gewoon het mooie weer. En zo werd 'Pretroulette in 't park' geboren.

Ouders en kinderen kwamen op woensdag snuisteren op de infomarkt. Ze keken naar het talent op het podium of luisterden naar leuke verhalen. Ze konden meespelen met de pretcamionette, de spelotheek, in de bouwhoek van de Kinderclub of op het springkasteel. Ze konden mee sporten met de sportsnack of op het volleybalpleintje. En waren ze even moe zijn of hadden ze dorst, dan konden ze 'bijtanken' in het oudercafé of op de sapjesfiets.