Dinsdagnamiddag kwam, iets later dan gepland, de witte verlossende rook van bij de Open vld : Martin Margodt is de nieuwe lijsttrekker bij de Herentalse liberalen. En vooral : de partij sluit de rangen of gaat dat kortelings toch doen...

Op dezelfde vergadering waar Martin Margodt tot  de nieuwe lijsttrekker werd verkozen, werd ook het terugtreden van notaris Walter Van Hencxthoven als lijstduwer bij de Open VLD genoteerd. 

De partij moet dan ook op zoek naar een nieuwe lijstduwer. Bovendien verwachtten heel wat leden en bestuursleden bij de Open vld duidelijkheid over hetgeen de voorbije weken en maanden is gebeurd.

De nieuwe lijsttrekker Martin Margodt kan amper wachten. Hij liet al eerder in zijn persoonlijk programma en zijn intenties kijken. Martin Margodt: "Verkeersveiligheid en mobiliteit hebben een zekere voorkeur. Verder wil ik Herentals doen bruisen. Er moeten meer toeristen naar Herentals komen. Waarom spelen we de jachthaven niet uit als extra troef? Ik denk aan bv. boten met 'Hollanders',  toeristen brengen geld in het laadje van de horeca, ... "

Martin Margodt toonde de voorbije jaren al zijn grote sociale bewogenheid. Zondag stond hij nog achter de tapkraan na het gelegenheidsconcert 'Ode aan Lieve' in cc 't Schaliken.

Tegenstanders van Margodt hopen dat hij zich in het dossier van de verkaveling Van Schoubroeck terdege gaat informeren. Stellen dat die verkaveling gewoon moet gedeblokkeerd worden omdat er een recht van wonen is en omdat door de realisatie van deze verkaveling de prijs van woningen in Herentals zou zakken, vinden ze 'te simplistisch' gesteld.

Maar Margodt is niet van zijn stuk  te brengen. "Ik kan amper wachten om met onze burgemeester in de clinch te gaan. Ik wil burgemeester worden".

Dat belooft...