In november staat er traditioneel de seniorenweek op het programma. Dit jaar vindt deze plaats van maandag 21 tot en met vrijdag 25 november 2016. Het is een week boordevol activiteiten voor alle senioren. 

Frisse start 

De week start dit jaar op maandag 21 november. Die dag staat er een fraaie groepswandeling op het programma georganiseerd i.s.m. Okra Nijlen centrum. Wandelen  is verfrissend voor lichaam en geest en dus ideaal om de spits van de seniorenweek af te bijten. Start en aankomst liggen aan het gemeenschapscentrum 't Dorp te Kessel. Er wordt om 13.30 uur vertrokken. Er is een tussenstop bij het Iona- instituut waar je getrakteerd wordt op een gratis consumptie. Inschrijving vooraf is niet nodig.

Interessante lezing

Dinsdag 22 november verwelkomen we de namiddag in Gemeenschapscentrum 't Dorp in Kessel professor Mark Van den Wijngaert. Hij brengt een zeer interessante lezing over "Vrouwen naast de troon: de koninginnen van België". De organisatie is in samenwerking met Neos Nijlen. Voor alle senioren is er ook een gratis koffie of een ander drankje. Vooraf inschrijven is niet nodig. De lezing start om 13.30u.

Artistiek intermezzo

Op woensdag 23 november krijg je als senior de kans om tijdens een workshop de kunstacademie in de Tibourstraat te ontdekken, volop rond te kijken en mee creatief te zijn. De workshop begint om 13.30u. Indien je kleinkinderen hebt, neem ze dan mee om er samen een mooie dag van te maken. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Nuttige quiz  

Donderdag 24 november wordt er een individuele verkeersquiz georganiseerd in de raadzaal van het gemeentehuis. De quiz start om 13.30 uur, inschrijven gebeurt vooraf en is gratis. Dit kan vanaf maandag 31 oktober 2016 telefonisch via de seniorendienst: 03 410 02 31 of senioren@nijlen.be.

Knallende afsluiter

Op de laatste dag, vrijdag 25 november, is er amusement met een ontspanningsnamiddag in sporthal de Putting. Zangeres 'Sally' treedt vanaf 13.30 uur op. Kaarten kosten vijf euro. Voor dit bedrag krijg je tijdens de pauze tevens een heerlijk stuk taart en een koffie. De kaarten zijn te koop aan het onthaal van het gemeentehuis vanaf maandag 31 oktober 2016 om 9 uur.   Meer info: Jelle Verstrepen ; 03 410 02 31 ; jelle.verstrepen@nijlen.be