Proost Lierse won vlot de derby van Futsal Real Noorderwijk met 6-2.  Real Noorderwijk ging onderuit in tweede helft

Eddy Lambaerts Real : 'Noorderwijk mocht in zijn eerste competitiewedstrijd naar de buren van Lier. Een moeilijke uitwedstrijd voor Real dat ook nog El Attach moest missen door een blessure. Wel kwam er deze week nog goed nieuws met onze nieuwe aanwinst El Merboh die speelgerechtigd was. Coach Gessner hoopte dat zijn mannen er klaar voor waren en dit konden laten zien op het veld.

De wedstrijd begon furieus met een resem aan duels en fouten. Noorderwijk was in het begin de betere ploeg. Kasmi pakt al in de 7'al het eerste gele karton. Na 10 minuten actie van El Attabi en deze laat de kans niet liggen. 0-1.

Minuutje later domme tweede gele kaart voor Kasmi en met rood als gevolg. De bezoekers kunnen dit niet afstraffen en Lier komt beter in de wedstrijd. Zaaf krijgt ook nog geel en even later mag ook onze topschutter El Attabi dit kaartje ontvangen. In de 17min maakt Lier de gelijkmaker. 1-1. Dit was de ruststand.

Tweede helft een duidelijker beter Lier dat conditioneel top was en Real nog niet. Lier maakt in deze zware tweede helft mooie doelpunten en kan uitlopen tot 6-1. Zerouali en Rebbah pakken ook nog geel. In de laatste minuut mildert El Merboh nog tot 6-2. Zo werd de wedstrijd afgefloten en is de eerste nederlaag is een feit. Duidelijk was dat El Hattach niet kan gemist worden.

Niet bij de pakken blijven zitten en op naar de volgende wedstrijd thuis tegen Moeskroen. Real verliest maar 1 wedstrijd en de competitie duurt nog lang.'