Het provinciebestuur vernietigt de gouden handdruk/dading die het OCMW van Grobbendonk met haar voormalige secretaris Jan Sledsens (58) had gesloten.

De man werd na heel wat discussies en onderzoeken met pensioen gestuurd. Hij moest niet meer komen werken maar kreeg toch zijn wedde doorbetaald.  Dat zou Grobbendonk 1 miljoen euro kosten.

Provinciegouverneur Cathy Berx laat in een stevig gemotiveerde brief aan de OCMW-raad in Grobbendonk weten wat het naar huis sturen van OCMW-secretaris Jan Sledsens (58) met volledige behoud van zijn wedde tot aan zijn 65e onwettig is. "En bovendien in strijd met het zuinigheidsbeginsel."

De oppositie, die klacht neerlegde tegen de OCMW-beslissing, reageert erg tevreden: 'Het lotto-bedrag van die 'deal', één miljoen euro, afwentelen op de 11.000 Grobbendonkse belastingbetalers zou een gigantische en onverantwoorde kost zijn.'

De secretaris kreeg ook een morele schadevergoeding van 5.000 euro en mocht zijn dienstwagen behouden.

Het wordt nu afwachten hoe het OCMW van Grobbendonk reageert. Ofwel moet de secretaris opnieuw aan de slag, komt er een nieuwe dading, of moet er naar een andere oplossing gezocht worden.  'Kan de provincie wel schorsen?,' klinkt het bij juristen.

Foto: het 'herenakkoord' tussen het OCMW en de secretaris is door de provincie verworpen. 

Wordt vervolgd.