Vrijdagmidag kwamen gedeputeerden Bruno Peeters, Peter Bellens en Ludwig Caluwé in fruitwinkel Roes aan de Aarschotseweg 6 Herentals de nieuwe website lekkersmetstreken.be voorstellen.  Onder de slagzin ‘Lekkers met Streken’ wil de provincie Antwerpen zijn rijkdom aan hoeve- en streekproducten promoten en de ondernemers achter dit streeklekkers ondersteunen.

lekkersmetstreken.be geeft een overzicht van alle hoeve- en streekproducten uit de provincie Antwerpen. Producenten kunnen hier zelf hun producten toevoegen terwijl consumenten op een handige manier producten kunnen opzoeken. De website bevat tevens een link naar Google maps voor een gemakkelijk bereik van de producenten.  

‘LEKKERS’ verwijst naar de lekkere hoeve- en streekproducten uit de provincie.
’MET STREKEN’ heeft een dubbele bodem. Het is een link naar de verschillende streken in de provincie en verwijst naar de vier toeristische regio’s: kunststeden Antwerpen en Mechelen, Antwerpse Kempen en Scheldeland. Maar het is ook een speelse verwijzing naar de kuren, de streken die ons, inwoners van de provincie Antwerpen, door anderen worden toegedicht.

Dit speelse wordt ook weerspiegeld in het logo van ‘Lekkers met Streken’. Je kunt er onder meer een glas, kopje, lepel of vork in herkennen. Daarnaast kun je de vorm ook associëren met een korenaar, bussel asperges of wortelen. Wie iets aandachtiger kijkt, zal er ook een ‘mannetje’ in herkennen, dat verwijst naar de ondernemers en hun ondernemerschap, of zelfs de gestileerde vorm van de provincie.

Foto's Nnieuws GVN/