Op zaterdag 6 december kan je met ‘Putteke Winter’ tussen 18u en 22u vertrekken voor een feeërieke winterwandeling langsheen de mooiste plekjes van recreatiedomein De Lilse Bergen (Strandweg 6, 2275 Lille - Gierle). Voor die gelegenheid is het hele parcours sfeervol verlicht met lampjes, kaarsjes, vuurmanden en allerlei klank- en lichtspelen. Laat je onderweg verrassen door vurige wintervertellingen, mysterieuze figuren, spetterende vuurshows, livemuziek, jenever en zoveel meer.  Deelname is € 2/volwassene, kinderen onder de 1,4 m zijn gratis.

Programma Putteke Winter @ Recreatiedomein De Lilse Bergen

Kaloem - volksmuziekgroep

Kaloem ontvangt u met volksmuziek op oude Kempische instrumenten en met eerbied voor de traditie. Zo komt u meteen terecht in de juiste Kempische wintersfeer.

Lilse Heksen

De Lilse Heksen zijn weer op De Lilse Bergen geland met hun bezem en geven een fijne uitbeelding aan een 

Lilse vertellingen

Spannende kabouterverhalen en Lilse sagen en legenden boeien jong en minder jong.

De Koperdieven

Een jeugdig zootje ongeregeld van de Lilse Fanfare verrast de passanten met een krachtig en verwarmend fanfaresetje.  Moedig hen aan, want de koude moet verdreven worden met de heldere klanken.

Pyromancer

Pyromancer verzamelt het publiek om zich heen voor een vuurshow die een mix is van spectaculaire vlammen, zijn speelse, charmante karakter en goed gevoel voor humor. Sommige toeschouwers worden warmer van Pyromancer zelf dan van zijn vuur. Anderen verbazen zich over de lengte van de vlammen uit zijn mond. En weer anderen zouden hem graag zien verbranden. Deze unieke vuurshow moet je gezien hebben.

Enlightened Giant

Als een lokkend lichtpunt in de donkerste maanden neemt deze flikkerende reus je bij de hand en zorgt ervoor dat je niet verdwaalt in de massa. Een betrouwbare gids op mystieke paden..."

Shenandoah Special

Van romantische balads langs de gospel traditie tot opzwepende supersnelle dansmuziek, dat is Bluegrass! Shendandoah Special speelt Bluegrass in een hedendaags jasje gebracht door jonge muzikanten met veel ambiance! Viool, Mandoline, Banjo, Gitaar, Bas en natuurlijk ZANG! We betoveren met intieme 'murder ballads', duizelingwekkende vioolriddles, vingervlugge banjorolls en humoristische lyrics. The Shenandoah Special is on track!

Talpatheater

Het Talpatheater brengt voor u een winters verhaal in en rond een kasteel met zijn slotbrug er naar toe.

Hotaru

Deze mysterieuze figuur dwaalt rond over de Kempische zandgronden. Hij speelt met licht en vuur, dus opgepast want het kan behoorlijk warm worden.

Westelfolk

Westelfolk speelt volkse Kempische muziek. Zo willen zij het muzikale erfgoed van de Kempen levend houden.

Moving Fire Arts

Moving Fire Arts is een pittig en excentriek vuurdansduo. Zij brengen The Sparkling Swing Show, een uitdagend vuurdanstheater met Swing, Tango & Burlesk elementen. In een spel van ego, jaloezie en aantrekking, weet Moving Fire Arts je te imponeren met prachtige vuurtechnieken.

Lady Bird

Lady Bird is een stijlvol duo bestaande uit een ervaren zangeres en pianist, die bekende muziek brengen met een unieke sound… Bekende jazz standards als The Girl From Ipanema en Cry me a river, jazzy nummers van Norah Jones en Katie Melua, maar ook gouden popsongs van Alicia Keys, Elton John en En Vogue. Zo zorgt Lady Bird ervoor dat u zonder zorgen een onvergetelijke, sfeervolle en unieke avond beleeft.

Een volledig overzicht van de locaties van Putteke Winter en de animatie vind je op www.puttekewinter.be

Praktisch

• De toegang is betalend.

• We raden aan om stevig schoeisel en warme kledij te voorzien.

• Een deel van de wandeling is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

• Op de website www.puttekewinter.be kan je per locatie het programma en alle informatie over het evenement vinden.

Info:  Recreatiedomein De Lilse Bergen,  Strandweg 6, Lille-Gierle,  tel. 014/55 79 01,  info@lilsebergen.be www.lilsebergen.be  Foto's : Putteke Winter (editie 2013)/N.