Zaterdag vierden P*uur en het zusterbedrijf P*uur Pro hun vijfjarig bestaan.

P*uur is een dienstenchequeonderneming die sinds haar oprichting in het voorjaar van 2010 gevestigd is in Bouwel, maar klanten bedient in een ruime regio, van de Kempen tot het Antwerpse, de regio rond Heist-op-den-Berg tot in Klein-Brabant toe.

P*uur is inmiddels een meer dan volwassen bedrijf met 136 poetshulpen en drie administratieve medewerkers. Het is hiermee waarschijnlijk een van de snelst gegroeide bedrijven uit de regio. Meer dan 1000 klanten worden geholpen door een poetshulp van P*uur.

De opstart gebeurde rond Carla Pinto Vieira, die nog steeds de operaties leidt. Het eerste jaar werden al 28 mensen aangetrokken, waarvan er 19 nog steeds in dienst zijn. Aandeelhouders zijn Koen en Nicole Messely en Martine Taelman.

P*uur is een divers bedrijf: ongeveer 27% van de werknemers zijn Belg, 63% is van Portugese oorsprong, de overige 10% komt uit verschillende andere landen. Werknemers uit kansengroepen, die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt zoals laaggeschoolden en oudere werknemers krijgen bij P*uur allemaal een mogelijkheid om een vaste job uit te oefenen met zeer flexibele werkuren.

In 2014 werd een strijkwinkel geopend in Herenthout in de Molenstraat, die op het einde van het jaar zal verhuizen naar de Itegemsesteenweg 14. In Bouwel op de Herenthoutsesteenweg 20 wordt gewerkt met een door een code en camera's beveiligd sas om klanten toe te laten 24/24u en 7/7d hun strijk te komen brengen en ophalen.

P*uur Pro is de tak van het bedrijf die op facturatiebasis voor bedrijven werkt.

Er wordt gepoetst in bedrijven, kantoren, en diverse praktijkruimtes van vrije beroepen. Inmiddels stelt ook dit bedrijf 11 mensen tewerk. P*uur Pro zet in op een persoonlijke service op maat van de klant en garandeert stabiliteit van de poetsploegen: de klant krijgt telkens dezelfde mensen over de vloer, wat een vertrouwensband schept.

De omzet van beide firma's bedraagt inmiddels om en bij  €3,5 miljoen.

De missie van het bedrijf is van in het begin geweest ... service en maximale flexibiliteit bieden aan de klanten.

Nieuwe klanten kunnen steeds op heel korte termijn verder worden geholpen. Zaterdag werd in de kantine van Exc. Bouwel gevierd dat P*uur en P*uur Pro dat ze al vijf jaar aan meer dan 1000 klanten en hun gezin het mooiste dat er is kunnen bieden: vrije tijd, meer tijd om met gezin en vrienden te kunnen doorbrengen.

De ambitie is om dit stuk bijkomende levenskwaliteit nog lang te kunnen bieden aan steeds meer klanten.