Dinsdag 23 mei 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

Raadkamer verdachte van Pokémonmoord met week uitgesteld

Vlaanderen
14.02.2017 - 11.05u
Door: Mark Jaspers

De advocate van John V.D.B. (25), die verdacht wordt van de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg, heeft de raadkamer in Antwerpen dinsdag gevraagd om de zaak uit te stellen.

'We hebben meer tijd nodig om het dossier door te nemen en te bespreken met onze cliënt', zei Ilse Buyst, die samen met Liliane Verjauw voor hem optreedt.

De twintiger verschijnt op 21 februari opnieuw voor de raadkamer.John V.D.B. en Shashia Moreau hadden vorige week dinsdag in Antwerpen afgesproken om Pokémons te ruilen. Het meisje verdween daarna spoorloos. V.D.B. werd een dag later aan de tand gevoeld door de politie, maar beweerde dat Moreau niet was komen opdagen.

Uit verder onderzoek bleek dat zijn verklaring niet klopte en dat het meisje wel degelijk bij hem was geweest. Donderdag volgde dan een huiszoeking en bleek dat het slachtoffer in de binnentuin van zijn woning begraven lag. Uit de autopsie bleek dat ze met geweld om het leven werd gebracht.

V.D.B. heeft intussen toegegeven dat hij haar ontmoet heeft, maar kan zich het verdere verloop van die dag niet meer herinneren. De man is bij politie en gerecht nog niet gekend. (BELGA)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto