Bij de bezoekers kwam Philip van Herck de geschorste Niels Caers vervangen, verder waren er geen wijzigingen in het elftal van Carlo Michiels. Bij Westmeerbeek stonden 2 ex-spelers van Noordstar aan de aftrap : Bert Vranckx en Yannick Kempen.

Het trainerstrio Michiels-Van Hove-Melis was gebrand op revanche na de verloren bekerwedstrijd in augustus, de opdracht was meer dan duidelijk : winnen ! En dat hadden de spelers heel goed begrepen... ...Vanaf de 1e minuut was het zo klaar als een klontje dat Noordstar de betere ploeg was. Bij Westmeerbeek hadden ze Sam Goris nogal letterlijk genomen...laat het gras maar groeien...het stond wel bijzonder lang en dat maakte combineren niet altijd makkelijk. Toch speelde Noordstar een pak kansen bij mekaar en als het bij de rust 0-6 was geweest, was dat niet eens overdreven.

Doch het stond slechts 0-2, dit dankzij een pareltje van Philip Van Herck in de 14e minuut en ééntje om in te kaderen van Jeffrey Willems in de 32e min. Ook in de 2e helft werd dezelfde lijn doorgetrokken, ontelbare kansen die onbenut bleven en zo werd het natuulijk nog spannend naar het einde toe. De thuisploeg probeerde nog aan te dringen maar liep keer op keer op gevaarlijke counters van hun tegenstander. De overwinning was oververdiend en smaakte bijzonder zoet.

De trainersstaf kan tevreden de volgende wedstrijd voorbereiden, volgende zondag is er de derby tegen de buren van Immer Voort.

Verslag & Foto's : Annick Van Den Bruel / Nnieuws