Een gespecialiseerde Nederlandse firma in geavanceerde radarapparatuur heeft de hele dag bovengrondse metingen verricht in de Markgavenstraat.  M.J Oomen uit Moerdijk (Breda) heeft in opdracht van de stad de jarenlang door wegverzakkingen geteisterde Markgravenstraat met elektro-magnetische signalen onderzocht.

'Over de hele breedte van het wegdek kunnen we de hele ondergrond, de staat van de rioleringen, de nutsvoorzieningen, de betonkwaliteit, gewoonweg de hele stabilteit in kaart brengen', weet Ben Brugman, chef uitvoerder radartechniek van M.J Oomen. 'Eventueel zelfs dode ratten staan op de scans.  Binnen 2 weken leveren we aan de hand van een 'vlekkenkaart' (groen-rood-oranje, dempingsfactor) de resultaten aan de stad af.

We kunnen ook nog de 'Total Scan' methodiek toepassen, een innovatieve oplossing voor de operationele beoordeling van rioolinspecties, het inzichtelijk maken van geconstateerde schades, vaststellen van maatregelen en het ontsluiten van de kaartgekoppelde beelden en waarnemingen via de InfraViewer 3.0.'

Foto's Marcel Nelis / NNieuws.