In 2014 bestaat het Molse dorp Rauw 125 jaar. Een gans jaar vierden de inwoners feest. Het feestjaar afsluiten doen ze op 28 december met een groot dorpsfeest in kerstsfeer. De omgeving rond feestzaal Hof van ’t Rauw wordt omgetoverd in een kerstmarkt met reusachtige kerstboom, zelfgebouwde kerststal, gezellige drank- en eetkraampjes en veel lichtjes.

Met het kerstfeest zet het feestcomité van 125 jaar Rauw een punt achter een geslaagd feestjaar. Afsluiten doen ze met een kerstmarkt waarop alle inwoners en fans van het Rauw zijn uitgenodigd. “De Rauwse verenigingen hebben de handen in elkaar geslagen om er een gezellig kerstfeest van te maken,” vertelt Greetje Hannes, nieuwe inwoner van het dorp en lid van het feestcomité. “De verenigingen en lokale middenstanders staan in voor de kerstmarkt waar je heerlijke dranken en zelfbereide hapjes kunt proeven. Het feestcomité neemt samen met KWB Rauw en de Rauwse basisschool de inkleding voor hun rekening. Zo plaatsten we in de tuin van het Hof van ’t Rauw en de pastorij een grote kerststal met daarnaast een gigantische kerstboom vol lichtjes en kerstballen gemaakt door de Rauwse schoolkindjes. Op 28 december hangen we daar nog een hoop lichtjes en maretak bij en steken we vuurkorven aan”.

Rauwse kerst voor kids

Naast drank- en eetkraampjes kunnen de bezoekers ook genieten van kersttaferelen gebracht door het Rauwse KWB-toneel, speelpret met de Chiro en live muziek. “En er zijn ook knutselworkshops voor de kindjes”, vult Greetje aan, “we gaan ze al helemaal klaarstomen voor het Driekoningen die een paar dagen later door de Rauwse straten trekken.”

Praktisch:

-          28 december van 15u00 tot 21u00

-          Tuin van het Hof van’t Rauw, Kiezelweg 181

-          Bij slecht weer verhuist de markt naar de feestzaal van het Hof van’t Rauw

-          Er is een ook een indoor zitruimte

-          Meer weten? Via facebookpagina ‘Rauwse Klap’