Real Noorderwijk-Futsal My-Cars Roselies: 2-2 : in een goed gevulde sporthal speelde Real vrijdagavond de degradatietopper tegen Roselies. Bij winst was behoud zo goed als zeker en bovendien moest de schande uit de heenronde rechtgezet worden. Winnen was dan ook de enige boodschap.

De match begint en één ding was snel duidelijk, Real zal het spel moeten maken tegen een heel verdedigende uitploeg.

Na enkele minuten schiet El Attabi net naast. Talhaoui moet ook ingrijpen op een gevaarlijke counter via Canaris, hun enige topper. Minuut 3’ en wie anders dan El Attabi schiet de bal bovenhoeks knap binnen en Noorderwijk staat verdiend op voorsprong, 1-0. De thuisploeg gaat verder opzoek naar een tweede doelpunt maar El Hattach, Kherouach en Moussaoui kunnen niet scoren door het knap keeperswerk van de bezoekers. Noorderwijk krijgt voldoende kansen maar de score blijft 1-0 tot de rust.

Tweede helft en Real scoort al in de eerste minuut via Kherouach na een mooie aanval. Een 2-0 voorsprong maar toch is de wedstrijd niet gedaan. Rosselies geeft zich immers niet gewonnen. Even een onoplettendheid en de bezoekers scoren in de 24’ via kapitein en woelwater Karakilic de aansluitingstreffer, 2-1. Roselies gaat nu met een “vliegende doelman” spelen en hierdoor krijgt Real voldoende kansen om de wedstrijd af te maken.

Tot tweemaal toe gaan de verre afstandschoten nipt voorlangs, Kherouach speelt sterk en mist 2 keer alleen voor doel nipt de doodsteek en wat niemand verwacht gebeurt dan toch. In de 38’ scoren de bezoekers de gelijkmaker, geklungel achteraan, misverstand en Karakilic met zijn tweede en 2 - 2.

Noorderwijk antwoordt direct met een geweldig mooie kans met opnieuw Kherouach maar zijn schot gaat in één tijd langs de verkeerde kant van de paal. Zo eindigt deze wedstrijd zonder winnaar en zullen beide teams nog even moeten blijven vechten om het behoud te verzekeren.

- Na de wedstrijd zorgen de bezoekende entourage zoals steeds voor tumult. Die ploeg heeft zijn plaats niet in de hoogste afdeling van het Futsal. En de scheidsrechters doen hun ogen diplomatisch toe. Volgende week mag Real Noorderwijk naar competitieleider Halle- Gooik. Kunnen onze mannen daar stunten?

Andere uitslagen Real Noorderwijk

-Beloften Real Noorderwijk – My-Cars Rosselies 6-1 Mooie en verdiende zege voor onze jonge garde. -Derde klasse Heracles Alken – Real Noorderwijk B 8-2 Onverwachte nederlaag voor onze jongens en promotie ver weg. Dames Real Noorderwijk – Eksel-Ent 5-3. Onze dames blijven winnen en staan stevig de top 3.'