Vrijdagavond speelde Real Noorderwijk de eerste wedstrijd op het hoogste niveau in België en kreeg meteen het bezoek van Bekerwinnaar en landskampioen FT Charleroi of het vroegere Chatelinau. Een tegenstander waar je al enkel om het palmares enorm veel respect voor hebt. Heel veel nervositeit bij lokale spelers en entourage.

Het beloofde een warme avond te worden in sporthal De Mixx in Herselt. Om 20u komen onze beloften aan de aftrap om deze schitterende avond te openen. Nog geen minuut zijn we ver en El Fahci knalt al op de bezoekende goalie. Even later mooie doorsteker van El Fahci naar Scheerens en die faalt niet : 1-0.   Destree trapt even later de 1-1 overhoeks binnen. De wedstrijd is aangenaam om volgen, fair en toch pittig...een geweldige reclame voor het futsal.

Niels Caers brengt de thuisploeg op voorsprong : 2-1. Net voor de pauze scheert het schot van Bahloul de vingertoppen van De Stasio, de 3-1 komt er toch via El Fahci ! Charleroi trapt nog op de paal en kan op slag van rust opnieuw overhoeks binnen trappen en zo milderen tot 3-2. Deze keer was Amelot afwerker van dienst. Met deze stand trekken beide ploegen richting kleedkamer. In de 2e helft grijpt Real Noorderwijk de tegenpartij meteen bij de keel.

Yannick Scheerens zet Real op rozen met de 4-2 ! Er wordt gespeeld aan een hoog tempo, knappe actie van El Fahci naar Caers, de bal gaat nipt naast. En opnieuw een razendsnelle uitbraak van El Fahci, idem dito naast...El Fahci-Caers-El Fahci...het schot gaat hoog over doel...Charleroi speelt al een hele tijd met een vliegende keeper en zorgt af en toe nog voor enig gevaar, doch Van Bael kan het schot over tikken. Nog 6 min. op de klok en Di Statio knalt de aansluitingstreffer weer overhoeks binnen.

En Real moet nu de kelk ledigen tot op de bodem want Charleroi komt langszij door een afgeweken bal...own goal en zeker niet verdiend 4-4. Maar het venijn zit hem in de staart...toch voor Charleroi dan, want de youngsters van Real Noorderwijk knokken voor wat ze waard zijn en kunnen in de allerlaatste minuut toch nog de overwinning binnen slepen, weer via duivel-doet-al El Fahci Schitterende wedstrijd van onze jonge garde en 5-4 winst.
Real Noorderwijk speelde met Davy Van Bael, Jasper Vivijs, Ward Vivijs, Joren Jennes, Joren Lambaerts, Niels Caers, Smail Bahloul, Brent Hendrickx, Yannick Arnoets, Yannick Scheerens en Mo El Fahci.

Eerste elftal schittert met 4-4

Het eerste elftal wist dat ze voor een quasi onmogelijke opdracht stonden...hoewel...wat heb je te verliezen ? En in voetbal is zoveel mogelijk. De wedstrijd is amper op gang getrapt of Zerouali en Lagouireh bezorgen Real al de eerste 2 kansen van de match. Beiden worden in corner gewerkt... En opnieuw test Lagouireh de vuisten van Durot. We tonen lef maar hebben nog iets teveel respect... En natuurlijk krijg je dan het deksel op de neus.

De eerste aanval van Charleroi is meteen raak, Lima Rosa brengt de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Bouyakoubi trapt bij een uitbraak van Real op de dwarslat...Charleroi mist bij de volgende aanval niet, Arslaw verdubbelt de score : 0-2. Real siddert en beeft, zijn we op weg naar een monsterscore of kunnen de Noorderwijkenaren het tij nog keren ? We spelen alleszins goed mee, enige minpunt is dat Real verzuimt de kansen af te maken terwijl Charleroi dodelijk efficiënt blijkt.

De ene knappe actie na de andere volgt dan via Zerouali, El Fahci, Bouyakoubi...en er wordt ook stevig verdedigd ! Lagouireh knalt de bal over de zijlijn, op de laptop...gevolg : gebarsten scherm en gedaan met muziek... Ondertussen knalt El Fahci Real terug in de wedstrijd : 1-2, schitterend ! Net voor rust kan Zerouali doortikken naar El Kharroubi : 2-2 ! Merci Rakke ! Prachtig terug in de wedstrijd geknokt, het is smullen op de tribunes voor de talrijke supporters. Ruststand 2-2, wie had dat gedacht.

En ook de tweede helft brengt spektakel. Er is meteen geharrewar voor het doel van Durot, helaas gaat de bal nipt over. De volgende kans is voor Soussi, ook hij vindt Durot op zijn weg. Rakke trapt naast, Mignolet in de handen van Durot...Real morst met de kansen maar het speelt met een groot hart ! De 3-2 komt er uiteindelijk toch, Real zet de landskampioen stevig onder druk, Pires De Carvalho ofwel kortweg Liliu genoemd, klopt zijn eigen doelman.

Charleroi speelt al een hele tijd met een vliegende keeper, het is moe en probeert zo beter te anticiperen op de snelle uitbraken van de thuisploeg. Na balverlies van Lagouireh heeft Morant een super save in huis, doch even later moet hij zich toch gewonnen geven. Cirlincione brengt de bezoekers terug tot 3-3. En toch geven de mannen van coach Schapmans zich niet gewonnen, Mignolet schittert in een solo richting doel en trapt in de verste hoek voorbij Durot : 4-3.

Charleroi blijft zoveel mogelijk met hun vliegende keeper spelen en profiteert optimaal, Marques Coimbra trapt pal naast de paal de 4-4 op het scorebord. Real Noorderwijk houdt echter het hoofd koel en zorgt meteen voor een stunt op zijn eerste speeldag door de landskampioen 2 punten te ontfutselen. Trots,  voorzitter, bestuur en trainers...iedereen glundert bij deze uitslag.

Eindstand was dus 4-4, doelpunten waren van El Fahci, El Kharroubi, own goal en Joost Mignolet.

Real Noorderwijk speelde met : David Morant, Joost Mignolet, El Kharroubi Abderahim, Marouanne Abderrahim, Mouhcine Zerouali, Aziz Lagouireh, Noureddine Soussi, Yannick Scheerens, Joren Lambaerts, El Fahci Mo, Karim Bouyakoubi en Davy Van Bael.

Volgende week wacht de verplaatsing naar Morlanwelz waar we de de lijn van vandaag beslist willen doortrekken.   Carientje / Nnieuws