Real Noorderwijk reageert verrast op het ontslag van trainer Schapmans. Die bracht de voorbije drie seizoenen Real Noorderwijk naar de hoogste klasse van het zaalvoetbal en bereikte dit seizoen nog de finale van de Beker van België. Trainer Schapmans trekt mogelijk naar Halle-Gooik of naar Hasselt. Hij liet deze week aan voorzitter Eddy Lambaerts weten dat hij zijn 2 jaar durende contract niet uitdeed.

Even leek het er op dat er in de slipstream van het ontslag van Schapmans met het ontslag van bestuurlid Patrcik Caers en secretaris Carina Luyten een heuse paleisrevolutie aan de gang was bij Real Noorderwijk. Maar dat is louter toeval. Zo had Patrick Caers al in de loop van het seizoen zijn ontslag gegeven maar had hij het seizoen nog gewoon volgemaakt.

Geen financieel opbod

Eddy Lambaerts wenste niet mee te stappen in het financieel opbod rond zijn trainer. Eddy Lambaerts: "We waren zo verrast omdat we met hem het oefenprogramma hadden uitgestippeld. Ook de transfers waren met hem uitgewerkt en gelukkig voor ons al vastgelegd. Normaal had ik deze week met Schapmans nog een onderhoud maar helaas heeft hij laten weten dat dit best niet meer kon doorgaan. Schapmans stelde ook Andy Hermans nog aan als algemeen directeur."

Volgende week staat er met Andy Hermans een crisisvergadering op het programma. Lambaerts benadrukt dat de toekomst van Real Noorderwijk wel verzekerd blijft. Zo is er contact met 2 toptrainers. Volgende week valt in dat dossier de beslissing.