De jongens van Real Noorderwijk moesten op zoek naar hun eerste overwinning in het Limburgse Houthalen. Een match die moest gewonnen worden na de gemiste start en de één op zes. De Limburgers worden ook genoemd bij de ploegen die gaan meedoen voor plaats vier.

Dus een lastige wedstrijd voor de mannen van coach Gessner die niet kon beschikken over Bouyakoubi maar wel Saad Salhi recupereerden. De bezoekers lieten snel merken dat ze enkel voor winst kwamen.

Saad Salhi

Real speelde sterk en kwam al na vier minuten op voorsprong. Moussaoui scoorde de 0-1. Houthalen probeerde dit terug recht te zetten en dit lukte na tien minuten. Papanicolou scoorde de gelijkmaker 1-1. Lang duurde dit niet want Real scoorde vier minuten later de 1-2 via een owngoal van een Limburger. Noorderwijk duwde door en de terugkerende Salhi scoorde de 1-3. Saad is een grote aanwinst voor Noorderwijk, meteen ook de ruststand.

Een zeer sterke eerste helft van de bezoekers. De tweede helft begon geweldig voor Real. Moussaoui scoorde al na drie minuten de 1-4. En nog duwden de mannen van coach Gessner door. 25’ Kherouach maakt de 1-5 na een prachtige actie van “Rakke” El Kharroubi, bekijk de beelden maar eens.

Houthalen geeft echter niet op en we krijgen kansen aan weerszijde. De thuisploeg speelt alles of niets en vervangt zijn doelman door een extra speler en scoort alsnog via Arslan de 2-5 in de 33’. De Limburgers geloven er nog in maar Real countert en krijgt ook nog mooie kansen maar werkt ze niet meer af, Houthalen wel en komt nog terug tot 3-5 via Giuliano.

Eerste en verdiende overwinning

Maar daar blijft het bij en deze mooie match eindigt met een 3-5 eindstand. Eindelijk die eerste en ook verdiende overwinning voor de mannen van Elmos. Volgende week wacht er echter een wedstrijd tegen Halle Gooik, de kampioen van de laatste twee seizoenen en waarschijnlijk ook de komende jaren. We hopen op een zeer talrijke opkomst van onze supporters. Supporters steun ons op een sportieve manier naast het veld en wie weet kan Real voor een stunt zorgen dankzij jullie.

Beloften

Celtic Houthalen – Real Noorderwijk 4-3

Onze beloften konden ondanks hun individuele talent en klasse niet winnen tegen de Limburgers. Ze verloren nipt ondanks een goede wedstrijd.

Dames

-Dames Real Noorderwijk – ZVC Bokrijk 1-1 Onze dames behaalden een verdiend gelijkspel tegen een zeer sterk Bokrijk. Met een 7op 12 draait onze debuterende damesploeg mooi mee bovenaan in het klassement.

3e nationale

Real Elmos Noorderwijk – Onbetong Tongeren 5 - 0 Onze satellietploeg won met forfait score tegen een onbestaand Tongeren. Vanaf minuut één enkel voetbal in dezelfde richting, Niels Caers met de 1 – 0 na een penalty op hem. Rik Vermeulen, crochet, links, rechts en knap binnen 2 – 0.

Ward Wouters countert, pas op Vermeulen, tipper en 3 – 0 met de rust, veel te weinig voor het geboden spel. Na de pauze opnieuw Wouters met een schot op doel, Scheerens is uitstekend gevolgd en trapt de 4 – 0 binnen en ook de 5 – 0 komt van Yannick Scheerens na assist via Dries en Lambaerts. Deze ploeg is klaar voor de strijd, top vijf moet kunnen.