De zomer van 2017 werd speels ingezet door de gemeentelijke speelpleinwerking de Speelvogels. Voor de elfde keer op rij verzamelden kinderen uit Kasterlee, Lichtaart en Tielen, maar ook uit buurgemeenten en zelfs ook uit andere provincies, in de Rulheyde.

Vier weken lang werd er gespeeld en geravot en konden de kinderen zich uitleven in het speelbos, de zandberg, het speelpaviljoen, de pamperpaal, ... .

Dit jaar mogen we gerust spreken van een succeseditie. Een recordaantal kinderen kwam meespelen op de Speelvogels. Elke dag trokken gemiddeld 100 kinderen hun speelkleren aan om mee te doen, dat zijn gemiddeld 27 kinderen per dag meer dan in 2016. Op de topdag waren er zelfs 154 kinderen!

De kinderen speelden natuurlijk niet alleen op de Rulheyde, zij werden geanimeerd door een geweldig team van animatoren. Zij zorgden voor leuke spelletjes, activiteiten en de nodige verfrissing.

Nu de zomer stilaan ten einde komt, beginnen de animatoren alvast aan de voorbereidingen voor het volgende Speelvogeljaar. Hopelijk spelen er dan weer zoveel speelvogeltjes mee!