Op de maandelijkse clubactiviteit van Numismatica Herentals, op zondag 11 oktober, tekent de 24-jarige Herentalsenaar Wim Van Looy voor de thematentoonstelling met zijn "Chinese munten en bankbiljetten".

Wim Van Looy: "Vijf jaar geleden ging ik op reis naar China en als muntenverzamelaar probeerde ik uiteraard zoveel mogelijk verschillende munten bijeen te krijgen, legt hij uit. Van toen af schuimde ik heel wat beurzen af en vertelde ook aan al wie het horen wilde welke mijn nieuwe hobby was. Dat bleef niet zonder gevolgen, lacht de jongeman. In die mate dat ik nu over voldoende materiaal beschik om ermee naar buiten te komen."
Daarnaast verzamelt Wim ook stukken van 2 euro – per land en per jaartal. Mocht iemand naar Monaco reizen en een munt van 2 euro dus, geslagen in 2007, op de kop kunnen tikken, het zou Wim enorm plezieren...

Muntenbeurs

Op 11 oktober is iedereen van harte welkom in de Sint-Antoniuszaal van Herentals, van 8.30u tot 12u. Naast de traditionele tombola – fles wijn met een gouden en met zilveren munten – trekt ook de veiling meer en meer volk. Die start rond 11.30u en omvat 75 loten.