Naar aanleiding van de 75e verjaardag van Renaat Veris, organiseren de Vrienden van het Jakob Smitsmuseum de tentoonstelling 'De rijke beeldtaal van de stilte'. De expo loopt van zaterdag 17 oktober tot en met 20 december in het Jakob Smitsmuseum, Sluis 155a. Het museum is open van dinsdag tot en met zaterdag, telkens van 13 tot 17 uur. De toegang bedraagt 3 euro of 1 euro voor wie jonger is dan 26 jaar. Geniet je een kortingstarief, dan betaal je 2 euro. Onder de 12 jaar mag je gratis naar binnen. Elke laatste zondag van de maand mogen inwoners van de k.ERF-regio de tentoonstelling gratis bezoeken.

Renaat Veris won in 1978 de Jakob Smitsprijs en in 1982 verzorgde hij de eindejaarsgrafiek. Naar aanleiding van zijn 75ste verjaardag organiseren de Vrienden van het Jakob Smitsmuseum een tentoonstelling met werk uit privébezit.

Het oeuvre van Veris bestaat uit olieverf, aquarel, pastel en etsen die zowel landschappen, stillevens, interieurs, miniaturen en portretten verbeelden.

Verschillende invloeden

Renaat Veris voelt zich nooit begrensd. Er kunnen verschillende invloeden worden aangetoond in zijn kunst. Hij gebruikt zijn technische virtuositeit en zoekt naar perfectie in vorm en kleur om zijn persoonlijke realiteit weer te geven.

Een realiteit zonder franjes, poses of toevalligheden. Veris refereert vaak naar de dood in symbolen of vormen. Voor sommigen shockerend maar nooit zo bedoeld. De dood is voor hem een deel van het leven. Het werk van Veris toont zijn eindeloze zoektocht naar de essentie, het authentieke, de puurste vorm, orde en harmonie, de waarheid zelf.  Meer info: Jakob Smitsmuseum, 014 31 74 35, info@jakobsmits.be