Replay HYC lijkt dit seizoen patent te hebben op doelpuntrijke thuiswedstrijden en dat slaat duidelijk aan bij de massa fans. Zondagavond waren er op Bloso meer dan 625 toeschouwers.  Ze zagen hun team ontsnappen aan puntenverlies tegen Eindhoven. In een gelijkopgaande wedstrijd stond Kemphanen bijna tien minuten voor tijd nog met 5-6 voor.

De gelijkmaker van Jens Engelen, gevolgd door een treffer van Ben Vercammen en tenslotte een empty netgoal van Bryan Kolodziejczyk zorgden ervoor dat HYC de volle buit haalde uit de wedstrijden van dit weekend.  Knap.

Eindhoven had echter lange tijd uitzicht op een goed resultaat. De formatie uit de Lichtstad kwam vroeg op voorsprong via Boet van Gestel, maar dankzij treffers van Ben Vercammen, Julian van Lijden en Nick Prockow was de score na 20 minuten nog in evenwicht.

Ook 20 minuten later stonden beide teams weer gelijk. Timo Dewin, Nick Prockow, Danny Stempher en Jeroen van den Broek vonden in de tweede periode het net. Dewin zorgde vroeg in de slotperiode voor de voorsprong voor Herentals. Goals van Damian Kluijtmans en Ritchie van Hulten brachten het voordeel echter terug aan de kant van Kemphanen. In de slotfase moesten de moedige Nederlanders echter toch nog buigen.

Replay Herentals blijft hierdoor knap op de 2e plaats van de rangschikking.   Joep ijshockey.com /  herbekijk de wedstrijd op de Youtube video / productie Kurt Vermylen.  Foto's Kurt Tops / Nnieuws.