Replay HYC nam vrijdagavond laat op Bloso verdiend revanche voor de dikke nederlaag vorige week in Eindhoven, eindstand 6-1. Paul Vincent nam 3 goals voor zijn rekening.   Voor bijna 400 toeschouwers had HYC opnieuw veel te danken aan doelman Keaton Hartigan, die niet alleen een penaltyshot van Andy Contois stopte, maar ook een aantal andere enorme kansen voor Kemphanen onschadelijk wist te maken. HYC was na 60 minuten spelen voor eigen publiek de terechte winnaar.

Paul Vincent perfect efficiënt

De beslissing van Paul Vincent om weer te gaan spelen, betaalt zich terug. De Amerikaan heeft in drie wedstrijden al 5 goals en een assist. Met zijn drie goals vrijdagavond speelde hij ook een belangrijke rol bij de zege. Zijn eerste treffer lag al na 52 seconden in het net. Hoewel Danny Stempher niet veel later de gelijkmaker voor zijn rekening nam, was dat toch een vliegende start voor Replay HYC.

Nick Prockow gaf na ruim acht minuten spelen zijn team opnieuw de leiding, terwijl in de slotminuut Trevor Hunt met een shorthanded goals de marge verder vergrootte. De 2e periode was daarna wat rommelig. De beste kans was voor Kemphanen, via het penaltyshot van Contois, dat echter door de Herentalse doelman tegen werd gehouden.

In de slotperiode stelde HYC daarna de zege veilig. Vincent scoorde nog 2 keer, terwijl ook Bryan Kolodziejczyk een treffer voor zijn rekening nam in de wedstrijd die een kwartier voor middernacht eindigde. Vooral de laatste treffer van Vincent, met een snoekduik naar voren de puck binnenwerken, mocht er zijn.

Replay HYC mag vanavond om 20.30u alweer aan de slag uit bij Geleen. (J. Meijsen/Ijshockey)