Een nieuwe mijlpaal in de opmaak van het Streekpact 2013-2018 is bereikt. De ontwerpteksten zijn klaar en worden nu aan de nieuw verkozen burgemeesters, schepenen, gemeenteraadsleden, gedeputeerden en provincieraadsleden voorgelegd.  RESOC staat voor Regionaal Sociaaleconomisch Overlegcomité.
Michel Meeus, de nieuwe RESOC voorzitter : 'Op 25 april organiseert RESOC Kempen een informatie- en debatavond voor lokale besturen over het nieuwe Streekpact 2013-2018.
Deze consultatieronde is een nieuwe stap die zal leiden tot een gedragen en sterk Kempens streekpact. Een Streekpact dat kansen creëert en krachten bundelt. De RESOC partners hebben na een grondige evaluatie van het vorige Streekpact gekozen om in te zetten op vijf speerpunten :

Penhouders hebben gedurende een half jaar een ruime consultatie gedaan om te komen tot een eerste visie en bijhorende acties per speerpunt. Soms werd hiervoor een uitgebreide bijeenkomst georganiseerd, zoals de WelzijnsTop, soms gingen er intensieve gesprekken vooraf. De eerste versies werden door de RESOC bestuurders verder verfijnd. Het zijn deze ontwerpteksten waarover de Kempense lokale bestuurders nog tot eind mei hun aanvullingen, bemerkingen of andere kunnen overmaken.
Daarna volgt de voorlaatste stap. Namelijk het in consensus integreren van deze aanvullingen door het RESOC-bestuur. Om tot slot een Streekpact 2013-2018 door alle 27 Kempense gemeentebesturen en de provincieraad te laten goedkeuren. Eind 2013 willen we het Streekpact presenteren aan het grote publiek.'