HYC van de jaargang 2014 is geproefd en het brouwsel van Paul Vincent smaakt veelbelovend. Nochtans zijn belangrijke smaakbommen uit de vorige edities weg. Replay kwam als nieuwe naam op het etiket en op de ingrediëntenlijst  staat zoveel nieuws dat een begeleidende brochure nodig is. Eén smaak steekt er voorlopig wel bovenuit: Melanchon. Vooral dankzij diens inbreng klopte Replay zondagavond nipt het Duitse Neuried. 6 tegen 5 was de eindstand. 

Alle gekheid op een stokje…Gelukkig is een hockeyteam geen wijn want dan waren er na Rob’s Weekend meer dan 600 zatlappen naar huis gestrompeld. Hockey was er zaterdag en zondag immers in overvloed aan de Vorselaarsebaan.  Het orgelpunt kwam er  zondagavond toen de eerste ploeg in overtime de maat nam  van Neuwied uit de Duitse Oberliga, een competitie die internationaal hoger aangeschreven staat dan de Nederlandse eredivisie. Tevreden supporters dus, hoewel er hier en daar wel één scheef liep van de drank….

De partij  begon met Duits overwicht. Dat resulteerde na 6 minuten  in een verdiende 0-1 voorsprong voor Neuwied, nochtans met een mannetje minder op het ijs en ondanks een uitstekend keepende Keaton Hartigan! De tegenstander had duidelijk  meer wedstrijdritme in de benen maar bij een fraaie tegenaanval banjerde nieuwbakken ‘captain’ Trevor Hunt toch de gelijkmaker binnen. Aangever was Tyler Melancon die met twee goals en drie assists de absolute uitblinker was in deze oefenwedstrijd. 1-1 na de eerste periode.

Na de herneming volgde een eerste snelle goal  van Tyler Melancon, Neuwied repliceerde binnen de minuut met een tegentreffer.HYC kwam nu echter veel beter uit de verf: imports Renwick en Prockow evenals de Belgen Kolodziejczyk en Pellegrims toonden hun meerwaarde voor het team. Neuried kraakte en goals van Nick Prokow en Evan Renwick brachten even  een 4-2 thuisvoordeel op  het scorebord. Joshua Rabbani milderde tot 4-3, de stand na de tweede periode.

Binnen de minuut was het -  de ingevallen Mike Gijsbrechts keepte nochtans puik-  4-4 in de laatste periode. Opnieuw Tyler Melancon bracht HYC vlakbij de overwinning maar ook Nuewied had met Myers een echte puntenpakker in huis. Zijn tweede doelpunt  (5-5) zorgde ervoor dat er vijf minuten extra moest gespeeld worden. Daarin liet Ben Vercammen zien wat hij best kan: loeihard en juist binnen knallen. Met 6-5 was de eerste HYC Replay overwinning binnen.

ROB’S WEEKEND : CLASH DER RECREANTEN

Als publiekstrekker  voor Rob’s weekend stond de “clash der recreanten” geprogrammeerd op zaterdagavond . Met een mix van drie ploegen traden we aan in prime time.
Inderdaad, drie ploegen. Het recreanten hockey kent een explosieve boom.

In die mate dat er niet alleen drie ploegen tot stand zijn gekomen,  het is zelfs organisatorisch onbegonnen werk om al deze “die hards” op een degelijke manier te kunnen trainen. Met 60 man op het ijs is het een huzarenstukje om iedereen in het zweet te krijgen. Daarom danken wij het  HYC-bestuur op onze blote,  gehavende knieën voor het extra ijs dat ons ter beschikking wordt gesteld!

De clash was een enorm succes. Het werd een afmattende,  onvoorspelbare wedstrijd waarin iedereen het beste gaf van zichzelf. Na bijna 6 maanden inactiviteit, was het voor de meeste spelers eerder een gevecht met zichzelf om hetzelfde niveau van vorig seizoen te evenaren.

De Future stars zagen met verbijstering  hoe specialistisch recreatief hockey kan zijn, maar weerden zich als duiveltjes in een wijwatervat. De Newstars genoten van deze nieuwelingen,  omdat ze eindelijk eens konden uitbreken en zodoende sporadisch  solo voor de goalies konden opduiken. De Oldstars,  die teren op hun ellenlange ervaring , waren hierin dan weer de spelbrekers die duidelijk nog een treetje hoger staan en hierdoor hun eigen spel konden opleggen.

Het was vooral een aangename, sportieve wedstrijd die in goede banen werd geleid door het duo doorwinterde referees   Van Mele-Raymaekers. Een gouden tandem op het gebied van regeltjes, reglementen , berispen en zalven!

Het uitzinnige, massaal aanwezige publiek werd verwend met maar liefst  19 goals. Dolenthousiast scandeerden ze gemiddeld om de 3 minuten de alom bekende HYC kreet.
De 10 – 9 eindstand werd nog tot laat in de nacht gevierd. Van rancune,  naweeën of wrange nasmaak was hier geen sprake,  en we sloten af op de manier  waar het recreanten hockey zo voor gekend staat. Met een lach en een handshake waarin werd beloofd om dit zeker nog eens over te doen. (HYC news/Tom De Bie /Nnews.) Straks meer met foto's.