Het Rode Kruis Herentals heeft zaterdagavond tijdens zijn nieuwjaarsreceptie de diploma's aan de cursisten van de EHBO uitgereikt. Voorzitter Francis Van Leemputte blikte in zijn toespraak terug op een voor het Rode Kruis druk jubileumjaar.

De vrijwilligers van het Rode Kruis hebben er een druk 2014 opzitten. Met 212 vrijwilligers werden er 99 manifestaties begeleid. Twaalf vrijwilligers legden met de ziekenwagen 3.577 kilometer af tijdens 134 opdrachten. De dienst sociale hulpverlening realiseerde 118 uitleenbeurten van allerhande materiaal, gaande van krukken tot moderne ziekenhuisbedden.

Het Bloedteam kon 41 nieuwe donoren begroeten en ontfermde zich over 1.454 bloedgiften.

Zorgbib en brugfigurenproject

Het Rode Kruis bouwde zijn dienstverlening verder uit in de Herentalse woon- en zorgcentra St. Anna en Vogelzang uit via de dienst Zorgbib. Zes vrijwilligers brachten de bewoners een warm bezoek, ontleende hen boeken, lazen hieruit voor en sloegen een deugddoend praatje.

Via het brugfigurenproject begeleidde de afdeling in een samenwerking met 7 leerlingen uit de lerarenopleiding van de Hogeschool Thomas More in Vorselaar, 10 kinderen uit kansarme gezinnen.

In het voorjaar 2015 plant het Rode Kruis een grote wervingscampagne in de Herentalse scholen en de vrijdagse markt. Op zaterdag 30 augustus 2015 gaat het Rode Kruis ook de fietshappening De Schakel organiseren.

Foto's: Johan Temmerman/NNieuws