Het is nu officieel. Het Heistse gemeentebestuur kreeg de formele aanvraag binnen van de organisatie van de Tour de France, voor een doortocht op Heists grondgebied op maandag 6 juli 2015. De rit in Heist loopt langs de Aarschotsebaan en Liersesteenweg (N10).

De derde rit is volledig Belgisch getint met hellingen uit de Waalse Pijl met de start in Antwerpen, en finish bovenop de Mur de Huy, waar de Tour nooit eerder halt hield.
Na de officiële start in Antwerpen rijdt het peloton via Mortsel en Boechout door het centrum van Lier naar Heist-op-den-Berg om vervolgens via Aarschot, Tienen en Sint-Truiden naar Hannuit te rijden en dan naar Andenne en Hoei te trekken.


De 102e editie van de Ronde van Frankrijk wordt gereden van 4 tot en met 26 juli. De Tour gaat dit jaar van start in de Nederlandse stad Utrecht en eindigt traditiegetrouw in Parijs.

Het college gaf vandaag 27 januari zijn principiële goedkeuring voor deze doortocht. De aanvraag wordt nu verder behandeld door de politie, brandweer, veiligheidsadviseur en evenementenambtenaar.
De organisatoren en veiligheidsdiensten zullen alles in het werk stellen om deze wedstrijd vlot en veilig te laten verlopen.

Naar goede Heistse traditie zal de doortocht van het grootste sportevenement ter wereld een groot volksfeest worden. Het college heeft sinds de bekendmaking van de vermoedelijke doortocht van de Tour door Heist al heel wat vragen in verband met randactiviteiten binnengekregen. Daarom werd beslist dat alle aanvragen moeten gebeuren via het aanvraagformulier (www.heist-op-den-berg/evenementenloket/ aanvraagformulier) gericht aan de dienst Evenementen en uiterlijk op 2 april 2015 moeten toekomen via mail evenementen@heist-op-den-berg.be , via brief (Kerkplein 17, 2220 Heist-op-den-Berg) of via afgifte op de dienst Evenementen. Er zal per aanvraag bekeken worden welke randactiviteiten er naast het parcours toegelaten zijn.

De gemeente zal hier nauw samenwerken met de organisatie en de lokale veiligheidsdiensten, die hiervoor enkele specifieke voorschriften en regels zullen uitwerken.