De finaledag van de Ronde van Noorderwijk lokte zondagnamiddag net als de voorbije jaren de grote massa naar het Noorderwijkse Prinsenpark.   Op de slotdag wordt er steevast gestart met de vlaggenparade waarbij al wie trots is op zijn wijk mee opstapt achter plaatstelijke fanfare De Noorderzonen en de wijkvlag.

De kabouters 1 heren mochten de sportieve debatten openen en ze deden dat met verve. Al zijn er bij die jongste lopertjes wel op tijd traantjes, kan het zijn dat je kleine uk op een meter van de aankomstlijn plots op de grond gaat zitten en niet meer verder wil. Drama ook wanneer de geletruidrager bij die jongsten net in de finale ten val komt en de ultieme bekroning mist.

De sportieve geest van het Rondegebeuren kwam zeker naar boven bij een van de jongerenreeksen waar Nick De Busser te laat aan de start verscheen maar zijn medelopers hem bij de volgende doortocht gewoon opwachtten. Ook knap wat de junioren dames de voorbije week presteerden. Ze waren met vijf deelnemers in hun reeks en op de finaledag droegen ze alle vijf een gele trui. Uiteindelijk werd op die finaledag Lien Verwimp de eindwinnares.

Knap ook hoe het jonge grut met de beker staat te glunderen op het podium. En hoe enkele dames  uitgedost als 'oorlogsslachtoffers' hun reeks afhaspelden. Helaas voor de dames barstte toen het onweder los (17.15u).

En voor de echt fans: de 39e editie van de Ronde van Noorderwijk wordt volgend jaar gewoon overgedaan want na het stichtingsjaar van de Gemeenschapsraad en De Ronde werd er ergens een klein telfoutje gemaakt...