Het gemeentebestuur Grobbendonk organiseerde zondag rondetafelgesprekken in het gemeenschapscentrum De Volle Vaart. Dit initiatief kaderde in de externe omgevingsanalyse die het gemeentebestuur maakt voor het opstellen van de meerjarenplanning 2014-2019.

 
De mening van de burger is daarbij van essentieel belang. Ondanks het slechte weer kwamen heel wat burgers praten over thema’s als veiligheid, leefomgeving en vrije tijd.
 
Het gemeentebestuur van Grobbendonk vindt het heel belangrijk om rekening te houden met de opinie van de inwoners bij het opstellen van de meerjarenplanning.

Een gemeente is er immers voor de burgers. Deze rondetafelgesprekken waren dan ook een ideale gelegenheid om de verschillende visies van de inwoners te leren kennen.
 
Op basis van objectieve criteria als leeftijd, geslacht en woonplaats, werden een aantal inwoners van Grobbendonk en Bouwel geselecteerd om deel te nemen aan de gesprekken.
 
Tussen 10.00 en 13.00 uur kon er volop van gedachten gewisseld worden. Onder leiding van een moderator werd er aan zes tafels gediscussieerd over tien stellingen zoals o.a. “ er zijn voldoende gevarieerde activiteiten en voorzieningen voor iedereen”, “ik kan mij als burger veilig en vlot bewegen binnen de gemeente” en “er zijn voldoende handelszaken bereikbaar”. Om zoveel mogelijk meningen aan bod te laten komen, werden de deelnemers elk uur gemixt.
 
Na afloop konden de aanwezigen nog gezellig nakaarten tijdens een broodjeslunch en werden ze beloond voor hun inzet met een leuke attentie.
 
De aanwezige burgers reageerden alvast erg positief op het initiatief van het gemeentebestuur. De resultaten zullen nu voorgelegd worden aan het college van burgemeester en schepenen, de gemeentelijke diensten en de adviesraden.