Ook nog zondag organiseert Rotary club Herentals haar jaarlijkse wijnbeurs in zaal 'De Vrede' in Olen, ten voordele van lokale, sociale projecten. De club bouwt verder op een succesvolle formule waardoor ze al vele jaren een steeds groeiend aantal bezoekers en sympathisanten mocht verwelkomen. Zaterdag was het al gezellig druk.

De opbrengst van de wijnbeurs gaat o.a. naar VZW Den Dorpel uit Herentals en naar MPI/SBSO De Mast uit Kasterlee.

Dirk Bierten, voorzitter Rotary Club Herentals 2016-2017 : 'Er is beslist om de beurs voortaan in het najaar te laten doorgaan en zo het event in een herfst-kleedje te steken, hierdoor kunnen er gemakkelijker nieuwe activiteiten aan gekoppeld worden.
De club kan dit jaar weer beroep doen op 4 renommeerde wijnhandelaars die elk weer hun best deden om een mooi aanbod voor Rotary samen te stellen.

De deelnemende wijnhandelaars :

Van Eccelpoel - Herentals
Wijnkennis - Lille
Vinterra – Herentals
Tastevin - Herentals.

Er kunnen ter plaatse van meer dan 60 wijnen geproefd worden, die meteen kunnen aangekocht en meegenomen worden.

Voor de toegang tot de wijnbeurs wordt een bijdrage van €10 gevraagd, waarvoor je een proefglas krijgt en de mogelijkheid om de meer dan 60 uitgelezen wijnen te degusteren.

De club hoopt opnieuw na de succesvolle vorige edities opnieuw meer dan 500 bezoekers te mogen verwelkomen : zondag tussen 13u en 19u in zaal De Vrede-Olen. NNieuws is mediasponsor van dit Rotary-event.

Guy Verellen / NNieuws.