Weldra zullen  de nieuwe de nieuwe gebouwen van Huize Levensruimte officieel in gebruik genomen kunnen worden.   Aan de Pater de Grootstraat Averbode werd immers een heel nieuw opvang- en verblijfcomplex gebouwd.

Geen verhuis zonder poetsbeurt 

Rotary Westerlo stak samen met de vrienden van de zusterclub Rotary Westland Polanen (NL) de handen uit de mouwen en heeft het gehele interieur van alle verblijfstudio’s gepoetst.

Werken en ondersteunen : cheque  25.000 euro

Dé missie van onze rotary-club : alle clubleden zetten zich als vrienden in om tezamen bestaande noden in de maatschappij te lenigen.

Vorig jaar kozen wij ervoor om de opbrengst onze Rotary Night Club  aan één welbepaald doel te schenken, namelijk VZW Huize Levensruimte in Averbode.

Huize Levensruimte verzorgt de opvang van jongeren (van 0 tot 21 jaar) in een problematische opvoedingssituatie – een opvang waarvan de noodzaak helaas van jaar tot jaar toeneemt.

In 2013 werd het startschot gegeven voor de bouw van een totaal nieuw complex dat de bestaande gebouwen zal vervangen welke niet langer weerstonden aan de tand des tijds.

Hoewel de overheid een deel van de bouwkosten op zich heeft genomen en VZW Huize Levensruimte uit eigen middelen kon putten,   heeft de vereniging toch beroep moeten doen op aanzienlijke externe financiering, dus ook op Rotary Club Westerlo.  Het is een wezenlijk kenmerk van een Rotary Club dat zij steun biedt daar waar de overheid tekort schiet.

Op de foto ziet u dat de voorzitter, m.n. Van Lommel Luc, de cheque van 25.000 euro overhandigt aan Raymaekers Luc, directeur van Huize Levensruimte.

Deze ondersteuning past verder ook geheel in de projecten van de Rotary Foundation opgezet door Rotary International. Raymaekers L. maakte zijn dankwoord over, namens de hele “levensruimte-gemeenschap”, hij leidde ons verder ook rond in het nieuwe complex en kon melden dat de geschonken gelden ondertussen effectief en specifiek zijn gebruikt voor de aankoop van (industriele – grootgebruik) wasmachines en droogkasten.

Als voorzitter van Rotary Club Westerlo wenst Luc Van Lommel te onderstrepen dat de club ononderbroken talrijke sociale doelen blijft ondersteunen, lokaal, nationaal maar ook internationaal.