De Olense CD&V-afdeling heeft voormalig Dexia-kantoorhouder Herentals en GVA-persmedewerker Rudi Van Houdt ingehaald op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Olen. Van Houdt is ook actief als voorzitter van de vzw Keizer Karel.

Rudi Van Houdt :  'Na 25 jaar medewerker van Gazet Van Antwerpen voor Olen te zijn geweest en momenteel al 13 jaar voorzitter van de vzw Keizer Karel, heb ik beslist om me bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen kandidaat te stellen voor een zitje in de gemeenteraad. Dat zal gebeuren op de lijst CD&V.
 
Als free-lancer voor 'De Gazet' volgde ik de voorbij vijf legislaturen op de voet op en ken de politieke handel en wandel dus door en door. Ik miste in die periode haast geen enkele gemeenteraad en maakte alle politieke akkefietjes vanop de eerste rij mee.
 
Als lid en voorzitter van de vzw Keizer Karel hebben we de voorbije 13 jaar een zeer sterke organisatie uitgebouwd die Olen cultureel op de kaart heeft gezet. De vzw Keizer Karel is de moedervzw van activiteiten als de Gladiolen, ciné Leemans, het Kleinkunstfestival, de Spiegeltentfeesten, Fiesta Latina, het Boerkesfeest, Daar bij die molen, de huiskamerconcerten en uiteraard de vele andere concerten en feesten die in de pottengemeente plaatsvinden. Jaarlijks trekt de vzw meer dan 30.000 bezoekers tijdens de meer dan 30 activiteiten. De vzw lukt erin om beroep te doen op 1.000 vrijwillige Olenaars. Deze activiteiten zorgen ervoor dat Olen bekendstaat als een gemeente die bruist.
 
Bovendien kom ik uit een familie met een erg sterk politiek getinte geschiedenis. Mijn grootvader Fons Van Houdt en mijn nonkel Vic Van Houdt waren samen al meer dan 50 jaar gemeenteraadslid en schepen. Ik zou graag die traditie in ere houden door een zitje te veroveren in de gemeenteraad.
 
Ik hoop om na de verkiezingen het Olense politieke leven vanaf de andere kant van de tafel te kunnen meemaken. Met CD&V zal ik alvast proberen in Olen-centrum een sterke groep uit te bouwen die er in oktober staat. Om van daaruit mee de partij te ondersteunen om in Olen nog sterker voor de dag te komen. Olen is een gemeente waar het goed is om te leven en te wonen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om dat zo te houden en waar nodig, nog te verbeteren.
 
Ik merk dat mijn kandidatuur nogal wat mensen verrast, maar de volgende zeven maanden zal ik me 100 procent inzetten in de voorbereiding van deze verkiezingen."

Van Houdt is kantoordirecteur bij Dexia op de Grote Markt in Herentals.
 
 Foto archief Nnieuws.