Woensdag trad muzikant Sam Vloemans met zijn band op tijdens de Aperos Vintage de Bordeaux in Antwerpen.

Sam Vloemans en Band live op de Aperos Vintage de Bordeaux

Sam Vloemans, telg van de al even muzikale Luc Vloemans uit Tielen, verzorgde woensdagavond de muzikale omlijsting op de Aperos Vintage de Bordeaux te Antwerpen. Sinds twee jaar speelt hij met zijn vaste begeleidingsband o in diverse CC’s over het ganse land. Hij brengt voornamelijk akoestische muziek in een jazzsetting uit zijn laatste cd Otrabande aangevuld met aanverwante nummers van de bekendere jazzmuzikanten.

“Optredens als deze zijn uitermate interessant omdat ik dan met het akoestische instrumentale werk naar buiten kan komen bij een zeer divers publiek.” Op het eerste zicht lijkt het instrumentale werk weinig toegankelijk maar in de praktijk wordt vaak het tegendeel bewezen. Het repertoire wordt aangepast naargelang het soort organisatie. “Zo blijven deze optredens zeer boeiend en kunnen we op een speelse wijze alle kanten op.” Sam Vloemans voelt zich meestal heel tweeledig, enerzijds heb je het componerende aspect en anderzijds het uitvoerende. “Soms lijkt het alsof ik met twee benen een verschillende kant opstap.”

Sam Vloemans die met zijn band vooral bekend is als huisband van de Laatste Show is deze zomer tevens te bewonderen op de Cultuurmarkt van Vlaanderen. Deze vindt plaats op 26 augustus op de Grote Markt in Antwerpen.

Tekst: Anita Campforts