De voorverkoop van de musical Marie-Antoinette loopt als een trein.  Het wordt een wervelend totaalspektakel met schitterende choreografieën en weelderige kostuums gebracht door een live-orkest, een topcast uit de Vlaamse musicalwereld en 200 dansers en acteurs. Een combinatie van prachtige liederen, water, licht en vuur tegen de achtergrond van het authentieke Middeleeuws kasteel van de Prinsen de Merode.

3D mapping uniek in België

Simon de Merode en z'n team stelden donderdagavond de cast en het technologisch hoogstandje 3D mapping voor.    'Wij zullen iets uniek voor België tonen : de relatief nieuwe 3D video projectie technologie (3D mapping) zal voor de eerste keer op een van de oudste kastelen in Europa gebruikt worden als decor voor een musical met een professionele cast aangevuld met 200  figuranten. De combinatie van dansen, zingen, acteren, het oude historische kasteel, een podium op het water en de 3D mapping technologie is nog nooit gezien in België.


Mapping is al een paar keer in België toegepast maar uitsluitend in het kader van een klank- en lichtspel in een stad. Het unieke aan ons concept is dat we deze techniek integreren in een musical waarbij we prachtige decors kunnen projecteren op het 600-jaar oude kasteel.
Dit is echt een primeur: België telt relatief veel historische gebouwen in verhouding tot andere Europese landen. Wij zouden dit historisch erfgoed meer in de verf moeten zetten. In Engeland gebruikt men deze techniek al langer om hun historische gebouwen te promoten.'

Megaproductie

En het zijn niet de minsten die aan deze megaproductie zullen meewerken. Ann Van den Broeck gaat de hoofdrol spelen, en Sasha Rosen haar goede vriendin. Anne Mie Gils neemt de rol van Marie-Theresa op, terwijl Mark Tijsmans de link met Westel vertegenwoordigd. Hij speelt immers Baltasar De Merode, die destijds aan het Oostenrijkse Hof werkzaam was.


Andere belangrijke rollen worden vertolkt door Lotte Stevens, Michiel de Meyer, Floris Devooght en Ruben Van Keer. Daarnaast staan er uiteraard nog de 250 figuranten, dansers, professionele muzikanten… op het podium. Er worden 13 tot 15 voorstellingen gespeeld van 20 augustus tot half september. Voorverkoop Toeristische Dienst Westerlo online: www.historalia.be

Het verhaal Marie-Antoinette

Een verhaal over een Oostenrijkse hertogin, dochter van keizerin Maria Theresia Van Oostenrijk en later koningin van Frankrijk. Ze werd als jonge Autrichienne totaal niet aanvaard aan het Franse hof, bespot omdat ze niet onmiddellijk slaagt in haar belangrijkste taak : een troonopvolger baren.

Er worden verschrikkelijke lastercampagnes georganiseerd waardoor het volk haar ontzettend gaat haten. Er breekt hongersnood uit in Parijs en het volk ziet de adel en vooral Marie Antoinette als de grote zondebok. De situatie wordt gevaarlijk. Ze vlucht echter niet en verdedigt haar principes en gezin tot ze uiteindelijk sneuvelt op de guillotine.

Dit verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Franse revolutie.
Een live-orkest , een topcast , 200 acteurs en dansers brengen dit muzikaal spektakel op het water tegen de achtergrond van het kasteel van de prinsen de Merode in Westerlo.

Regie - concept: Luc Stevens, componist: Sam Gevers,  produktieleiding: Yves Vennekens,  technische leiding: Luc Sannen,  produktie: Prins Simon de Merode.

Marie-Antoinette begint  telkens om 20.45u, op de volgende data:
van woensdag 20/08 tot en met maandag 25/08,
van woensdag 27/08 tot en met zaterdag 30/08,
van donderdag 04/09 tot en met zaterdag 06/09.  
zijn reeds uitverkocht: 24, 25 en 28 augustus – bestel tickets online  hier

Een absolute aanrader.

Foto's Alfons Maes / Nnieuws.