47 uur. Zo lang duurde het voor de 1.927 individueel genummerde First Edition-wagens van de nieuwe XC90, die woensdagnamiddag uitsluitend online te koop werden aangeboden, allemaal een nieuwe eigenaar hadden gevonden. De meeste wagens waren een uur na de start van de verkoop al gereserveerd. Op het hoogtepunt werden 7 auto's per minuut verkocht.

"We zijn heel blij, maar niet echt verrast", zegt Alain Visser, Senior Vice-President Marketing, Sales & Customer Services van Volvo Car Group. “Na de wereldpremière vorige week had de interesse voor de XC90 al gigantische proporties aangenomen."

De First Edition-auto's, een eerbetoon aan het jaar waarin Volvo werd opgericht, zijn de eerste wagens in de geschiedenis die exclusief verkrijgbaar waren op www.volvocars.com.

The all-new Volvo XC90 - First Edition

De 1.927 First Edition-eigenaars van de beste SUV ter wereld krijgen een wagen voorzien van alle opties, met unieke genummerde drempelsierlijsten en een speciaal logo op de achterklep.

"Na enkele milliseconden hadden de eerste kopers al ingetekend op hun favoriete nummer. Die snelle reactie bevestigt dat de XC90 een iconisch model is. De First Edition wordt later een echt 'collector's item', zoveel is duidelijk", zegt Alain Visser.

Zwart exterieur en amberkleurige leren stoelen

Het Onyx Black-exterieur en de 8-spaaks, 21-inch Inscription-velgen worden gecombineerd met een interieur voorzien van stoelen in Amber-nappaleder, een Charcoal-lederen dashboard en Linear Walnut-inleg.

De First Edition zal worden aangedreven door een krachtige benzine- of dieselmotor uit Volvo Car's nieuwe reeks viercilinder Drive-E-motoren. De T6 AWD met supercompressor en turbo­compressor heeft een vermogen van 320 pk, terwijl de D5 twin-turbo-dieselmotor een vermogen van 225 pk biedt. De motoren zijn gekoppeld aan een soepele achttrapsautomaat.

Opvallend tabletachtig touchscreen

Het tabletachtig touchscreen in de middenconsole is een van de meest opvallende kenmerken in de nieuwe XC90.  Het hart van het nieuwe geïntegreerde besturingssysteem heeft vrijwel geen knoppen en biedt chauffeurs een volledig nieuwe manier om hun auto te bedienen en een reeks webgebaseerde producten en diensten.

Het Bowers & Wilkins-audiosysteem bestaat uit een 1.400 watt Klasse D-versterker, 19 luid­sprekers en de nieuwste geluidsverwerkingssoftware voor een ongeëvenaarde geluids­ervaring in de wagen.

Het meest uitgebreide  standaardpakket aan veiligheidsvoorzieningen

De Volvo XC90 biedt het compleetste veiligheidspakket ooit. Bovendien is de SUV voorzien van twee wereldprimeurs op het gebied van veiligheidstechniek: Run Off Road Protection en Intersection Braking op kruispunten.

City Safety behoort tot de standaarduitrusting van de nieuwe XC90 en detecteert auto’s, voetgangers en fietsers die in de rijrichting van de XC90 opduiken.

Voor alle info over de nieuwe Volvo XC90 : Volvo Van Houdt Kempen in Herentals, Geel en Turnhout.

Over Volvo Car Group

Volvo is actief sinds 1927. Vandaag is Volvo Cars een van de bekendste en meest gerespecteerde automerken ter wereld. In 2013 werden 427.000 Volvo's verkocht in ongeveer 100 landen. Sinds 2010 is Volvo Cars eigendom van Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) uit China. Het bedrijf maakte deel uit van de Zweeds Volvo Group tot 1999, wanneer het werd gekocht door het Amerikaanse Ford Motor Company. In 2010 werd Volvo Cars uiteindelijk overgenomen door Geely Holding.

In december 2013 stelde Volvo Cars wereldwijd meer dan 23.000 medewerkers tewerk. De hoofdzetel, productontwikkeling, marketing en administratie van Volvo Cars zijn grotendeels gevestigd in Göteborg, Zweden. Het hoofdkantoor van Volvo Cars voor China is gevestigd in Sjanghai. De grootste autofabrieken van het bedrijf zijn gevestigd in Göteborg (Zweden), Gent (België) en Chengdu (China), terwijl de motoren worden gemaakt in Skövde (Zweden) en Zhangjiakou (China).