Vanaf maandag 27 februari is Schouwburg Rex in de Smallestraat tijdelijk niet bereikbaar met de wagen via de Statiestraat. Aannemer Krinkels n.v. start dan met de heraanleg van de klinkers in natuursteen.

De werken situeren zich op het voetpad ter hoogte van de ingang van de Smallestraat (kant Statiestraat). Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone wel passeren. Bezoekers van Schouwburg Rex houden hier best rekening mee, zo kom je zeker niet te laat bij een voorstelling.

We raden bestuurders uitdrukkelijk af de Bergstraat in te rijden. Zo willen we verkeerschaos bij begin- en eindtijden van voorstellingen vermijden.

Mol Werkt ... even opnieuw

Tien jaar na het afronden van 'Mol Werkt' ontstoffen we de slagzin waarmee de herinrichting van het Centrum gepaard ging. Op verschillende plaatsen waar auto's en vrachtwagens draaibewegingen maken over de klinkers in natuursteen, zijn de voegen gebarsten en liggen de stenen los. Het opnieuw vastzetten van de klinkers helpt onvoldoende, waardoor we noodgedwongen kiezen voor een structurele oplossing.

Structurele oplossing

Deze omvat het uitbreken van de klinkers in natuursteen, het verwijderen van de onderliggende fundering, het plaatsen van een nieuwe, betere fundering én het aanleggen van de natuurstenen klinkers. Aangezien het gaat om een specifiek type klinkers dat bij het plaatsen bijkomend vakmanschap vraagt, gaat dit slechts half zo snel als het leggen van traditionele klinkers.

Verspreid over het Centrum gaat het om maar liefst zeventien werfzones, opgedeeld in verschillende fases. Fase 2 'Ingang Smallestraat & parking C&A' start op 27 februari. De aannemer heeft twee weken nodig om de klus te klaren. De werken vinden enkel plaats bij gunstige weersomstandigheden.

Meer info: Cultuurcentrum 't Getouw, 014 33 09 00, cultuurbalie@gemeentemol.be