Zaterdag 22 juli 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

Schrijf in voor 22e Pennenzakkenrock vanaf 9 november

Mol
06.11.2015 - 14.36u
Door: Herman Gezelle

Na de herfstvakantie kunnen scholen massaal inschrijven voor het populaire kinderfestival Pennenzakkenrock. Op dinsdag 28 juni barst de 22e editie van het muziekfestival in alle hevigheid los in het Molse Zilvermeer. Verwacht je aan een waaier aan randactiviteiten met educatieve zone, een nagelnieuwe waterspeeltuin die de duizenden jonge rockers mogen inwijden en optredens van het kruim van de Belgische artiesten.

Het kinderfestival vindt in 2016 uitzonderlijk plaats op de laatste dinsdag van het schooljaar en niet op de laatste donderdag. Leerlingen tussen acht en veertien jaar en hun leerkrachten mogen zich op dinsdag 28 juni aan een topeditie verwachten.

Andere dag, maar het concept van de ultieme afsluiter van het schooljaar blijft onveranderd. "Pennenzakkenrock blijft een festival dat gaat voor kwaliteit en veiligheid. We presenteren een sterke affiche, blijven verrassen met de randanimatie en breiden de educatieve zone uit.", vertelt organisator Peter De Ceuster van Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. "De festivalcamping krijgt in 2016 meer ruimte.

Niet alleen de capaciteit groeit, maar ook de aankleding, catering en animatie worden uitgebreid. De festivalcamping krijgt de allures van een festival op zich. Pennenzakkenrock beschikt ook over een sterk muzikaal luik met optredens en dj-sets van gevestigde waarden en van kinderen die hoge ogen gooien tijdens de dj-contest."

De nieuwe waterspeeltuin zal volledig klaar zijn tegen de zomer van 2016. "Wat vorige editie nog een werf was, is tegen dinsdag 28 juni 2016 een extra speelzone voor alle festivalgangers. Het geeft ons de mogelijkheid om de speeltuinzone te herschikken.

Voor de meesters en juffen

De vernieuwde teacherscorner was tijdens de editie van 2015 een schot in de roos. Een rustige zone in de schaduw van het bos, een koffiebar, een akoestisch optreden en een educatieve markt konden heel veel juffen en meesters bekoren. Ook in 2016 wil de organisatie het verzamelde lerarenkorps verwennen. Firma's en organisaties die zich richten tot leerkrachten zullen een interactieve stand nabij de teacherscorner neerpoten.

Tickets in voorverkoop

Scholen kunnen vanaf maandag 9 november 2015 inschrijven voor Pennenzakkenrock. Alle praktische informatie is terug te vinden op de website www.pennnenzakkenrock.be. De organisatie zweert al meer dan een decennium bij een democratische ticketprijs van zes euro per kind. Wie pas inschrijft na de paasvakantie betaalt negen euro per ticket. Begeleidende leerkrachten genieten gratis van Pennenzakkenrock.

PRAKTISCHE INFO PENNENZAKKENROCK

Wanneer:
Dinsdag 28 juni van 8 tot 17 uur - Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, Mol.

imageMeer nieuws

Red Flames winnen met 2-0 van Noorwegen

Red Flames winnen met 2-0 van Noorwegen
Nationaal 21.07.2017 - 07.42u

Aardbeving treft regio Kos en Bodrum

Neteland 21.07.2017 - 07.40u

Beste friturist van het land op de knieën voor Veronique De Cock

Beste friturist van het land op de knieën voor Veronique De Cock
Herentals | Neteland | Vlaanderen 20.07.2017 - 22.21u

#Tripfixer: een chatbot voor je persoonlijk zomeraanbod

#Tripfixer:  een chatbot voor je persoonlijk zomeraanbod
Neteland | Provincie Antwerpen 20.07.2017 - 22.16u

Anderhalve week onderhoudswerken aan Nieuwe Baan (N174) in Laakdal

Kempen regio | Neteland 20.07.2017 - 22.15u

Fanfareorkest Brass-aux-Saxes geselecteerd voor 18e Wereld Muziek Concours Kerkrade

Fanfareorkest Brass-aux-Saxes geselecteerd voor 18e Wereld Muziek Concours Kerkrade
Internationaal | Provincie Antwerpen | Westerlo 20.07.2017 - 20.29u

SKS Herentals Schaal Cloots-Daneels : zomers voetbaltornooi

SKS Herentals Schaal Cloots-Daneels : zomers voetbaltornooi
Herentals | Neteland 20.07.2017 - 13.34u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto