In het kader van de verhoogde waakzaamheid door het dreigingsniveau 4 dat in het hele land van kracht is, sluit het SCK-CEN de privéweg naar de site af. De Boeretangsedreef wordt hierdoor een doodlopende straat. Er is een omleiding voorzien voor het doorgaand verkeer via Achterbos, Turnhoutsebaan, Dessel. Plaatselijk verkeer is wel toegelaten.

Door de gebeurtenissen in Zaventem en Brussel vandaag werd in het hele land dreigingsniveau 4 afgekondigd. Dit houdt een verhoogde waakzaamheid in voor bepaalde sites in het land, waaronder ook nucleaire sites.

Het afsluiten van de Boeretangsedreef past in deze verhoogde waakzaamheid en is dus geen gevolg van een rechtstreekse dreiging. De bewaking van deze site wordt vooral federaal georganiseerd, samen met de lokale politie en de interne bewakingsdiensten van het SCK-CEN. Sinds vorige week is de bewaking mee ondersteund door militairen.

In functie van de verhoging van het dreigingsniveau zijn alle nodige, voorziene en gepaste maatregelen onmiddellijk opgestart.