De recente fusie van de Herentalse scouts van 1e en 8e Kempen kreeg zaterdagnamiddag een historische en feestelijke bezegeling aan hun lokaal op de Augustijnenlaan.  Pater Kristiaan ‘De Moeze’ mocht de nieuwe naam De Buecken met het origineel logo en dito nieuwe vlag onder luid applaus onthullen.   ‘Eens scout, altijd scout’, en ‘Wees Paraat’.  Dat zag je aan de massa aanwezigen : de welpjes uit de jaren 50, die vandaag ‘jonge 60-ers’ geworden zijn, de leiding van destijds, de stam,  de oud-scouts, de massa sympathisanten door de jaren heen, de meer dan 100 leden en de leiding van vandaag. 

Tot laat in de nacht werden nog verhalen bovengehaald over de hiroische padvinderskampen, de schrikspelen, de emotie van het avondlied, het teamwerk van 'de kok & de stok', de speurtochten, de tarzanwegen, de BP-oefeningen, de vooral de nabije toekomst, en veel meer...

De Buecken : nieuw scoutslokaal aan Greesbos (Langepad)

De Buecken dromen ook al van hun nieuw lokaal in de buurt het Greesbos in volle natuur aan de Langepad in Herentals. Vanmiddag kon burgemeester Peeters tijdens de ontvangst in de Lakenhal bevestigen dat de stad  positief advies heeft gegeven dat deze locatie als recreatiezone ingekleurd wordt (RUP).

De immer vrolijke Pater Kristiaan vroeg in z’n speech dat de stad naast ‘Herentals Fietst-Feest,  ook in 2019 ‘Herentals Scouts’ zou organiseren naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van lokale afdeling van de scouts (gesticht in 1919). De Moeze bracht ook hulde aan de oprichter van de 1e Kempen Frans Verbuecken.

De fusie van de scouts werd gerealiseerd binnen de Projectgroep 81.  In de raad van bestuur van de nieuwe vzw Scouts Herentals zetelen : Jochen Van Grieken, Tom Pluys, Danny Van Thielen, Kevin Wolfs, Kristof Vandriessche, Ward Robben en Stef Bruynseels. 

De nieuwe generatie neemt nu het scoutsheft in handen.  Wees Paraat.   

Foto's Guy Verellen / Nnieuws.