Van 18 tot en met 22 november loopt de seniorenweek. De gemeente werkte samen met het lokaal dienstencentrum Komie Geire en Huize De Sterrenwijzer een mooi gevuld activiteitenprogramma uit. Bovendien krijg je de hele week een verwenkoffie aan 4 euro.

Op maandag 18 november om 14.00 uur kan je in het lokaal dienstencentrum naar de film ‘De Witte’. De inkom is gratis. Schrijf je vooraf in bij de dienst vrije tijd.

Op maandag kan je tussen 13.00 en 17.00 uur ook je handen of voeten laten verwennen met een manicure of pedicure. Info en inschrijvingen in Komie Geire.

Op dinsdag 19 november kan je vanaf 12.30 uur voor 5 euro kennismaken met de keuken van De Sterrewijzer. Aansluitend kan je deelnemen aan een muziekquiz. Info en inschrijvingen in De Sterrewijzer.

Op woensdag 20 november om 10.00 uur houdt dokter Cammu een lezing over ‘Gezond leven: verouderen voor beginners’. Er bestaan onderhand allerlei methodes om ziektes als kanker en AIDS te bestrijden, maar tegelijk steken andere akelige aandoeningen de kop op. Hoe bereik jij vlot je oude dag? Hendrik Cammu maakt tijdens zijn lezing een reis doorheen de levensloop van de Vlaming. Alle obstakels die een mens tegenkomt, passeren de revue. Van verkeersongelukken tot obesitas en van seks tot hartaandoeningen. Dokter Cammu geeft ook allerhande tips om het lot zelf in handen te nemen. Inkom is gratis, schrijf je vooraf in bij de dienst vrije tijd.

Op vrijdag 22 november om 13.30 uur kan je in Komie Geire terecht voor een lezing over ‘lang leve gezondheid’. Ouder worden is puur natuur, maar met een gezonde, gevarieerde voeding en voldoende lichaamsbeweging kan je voorkomen dat dit natuurlijke proces onnodig snel verloopt. Enkele hardnekkige misverstanden en vooroordelen worden doorprikt. Met het ruime aanbod aan eenvoudige en praktische tips kan je de volgende dag al zelf aan de slag. Info en inschrijven in Komie Geire.

Op vrijdag 22 november is er tussen 12.00 en 14.00 uur een proefmiddag in Komie Geire. Ter gelegenheid van de seniorenweek kan je kennismaken met de keuken van Komie Geire. Voor 5 euro krijg je een driegangenlunch. In de toekomst zal je vaker in Komie Geire terecht kunnen voor een lunch aan 7 euro. Inschrijven doe je bij de dienst vrije tijd.

Inschrijven voor deze activiteiten kan nog tot en met 8 november.

-         Dienst vrije tijd, Boekel 7, 014 27 94 22, vrije.tijd@olen.be