In uitvaartcentrum Verstappen Lichtaart hebben familie en vrienden zaterdagmiddag afscheid genomen van Berre Bergen. De vroegere bassist van The Scabs en De Kreuners overleed zondag op 53-jarige leeftijd na een slepende ziekte.

De uitvaart werd door  honderden mensen bijgewoond. Zo waren onder meer naast Ben Crabbé en Walter Grootaers van De Kreuners aanwezig,  ook Guy Swinnen en Willy Willy van The Scabs. Muziekproducer Jean Blaute tekende eveneens present. Op de witte kist lag de gitaar van Bergen, met daarnaast een foto van hem terwijl hij erop speelde.

Robert 'Berre' Bergen speelde mee op de eerste 4 albums van de Diestse rockgroep The Scabs. Eind jaren 80 maakte hij de overstap naar De Kreuners. Die maakte toen net een comeback met de plaat Hier en Nu, die grote hits als Ik Wil Je, Verliefd op Chris Lomme en Maak me Wakker opleverde.

Hij werkte tussendoor ook aan zijn soloproject Lynx en schreef de hit "Basketsloefkes" voor Sam Gooris. Bergen bleef af en aan bij De Kreuners tot in 2006, toen hij door gezondheidsproblemen de band definitief verliet.

Zondag overleed hij in het AZ Herentals na een slepende longaandoening. Hij stierf in het bijzijn van zijn familie en vrienden. Bergen laat een echtgenote achter, gewezen Def Dames Dope-zangeres Larissa Ceulemans, en  zoon Yanick.

Ilke Cools : Lieve Larissa, Axana, Yanick, Wim, mama Nina....Vandaag was een beetje surrealistisch,Deze voormiddag namen we(veel te vroeg) afscheid van "den Berre" zoals hij vaak genoemd werd.Het was een zeer mooie dienst,de projectie van de talrijke mooie foto's,  de prachtige muziek en de liefdevolle,mooie soms zelfs grappige herinneringsteksten.   Dit alles trof ons diep in het hart.

De liefde die er was tussen Berre en Larissa,de zusterliefde van Axana,de moederliefde van Nina en de band tussen vader en zoon...wat me zeer zeker opviel was de glimlach van Berre op echt zowat elke foto,die was aanstekelijk,mooi en ontwapenend.Je zag dat hij hier graag was,graag bij zijn liefdevolle vertrouwde volk.

Ik werd vandaag gekatapulteerd van het ene uiterste in het andere,want toen ik thuiskwam stond mijn kleine meid te wachten om haar verjaardag te vieren met de familie. We hebben het glas geheven op Phoebe's verjaardag en lieve Berre...we hebben voor jou hetzelfde gedaan! Rust zacht.... xxx

Sterkte : namens redactie NNieuws

(b)